Μάσκες-"κουκούλες": Μητσοτάκης κατά υπουργών - Μη αποδεκτή η μετακύλιση ευθυνών

Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μάσκες-"κουκούλες", υπουργοί ΝΔ,
Σε αυστηρή παρέμβαση υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα αλληλομαχαιρώματα υπουργών για τις μάσκες-"κουκούλες"...

Σε αυστηρή παρέμβαση υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός μετά τα αλληλομαχαιρώματα υπουργών για τις μάσκες - "κουκούλες". Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να υπενθυμίζω ότι είμαστε συλλογικό όργανο. Η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση:  «Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα .«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αναφορές Μητσοτάκη έγιναν με αφορμή:

-Τις προχθεσινές διαρροές του υπουργείου Εσωτερικών που επέκρινε το υπουργείο Υγείας και τον Β. Κοντοζαμάνη για τις μάσκες.

-Τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη που επέρριπτε τις ευθύνες σε ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ.

-Τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, που υποστήριξε ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα η παράδοση μασκών στα σχολεία, ρίχνοντας την ευθύνη για το φιάσκο στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «μπάλα» έχει πάρει και την ΚΕΔΕ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δ. Παπαστεργίου στον υφυπουργό Υγείας αλλά και τις αιχμές στον Τ. Θεοδωρικάκο.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας, επίσης, λόγο για συλλογική ευθύνη.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου