Νίκος Κοτζιάς: «Οι της ΝΔ πρέπει να μάθουν να μιλάνε προσεκτικά και με ακρίβεια όταν αναφέρονται σε διεθνείς συνθήκες και σχέσεις»

Νίκος Κοτζιάς, Εθνικά Θέματα, ΝΔ, ΑΟΖ, Αιγιαλίτιδα Ζώνη.
Ο πρώην ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, αντέδρασε άμεσα στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τα ελληνοτουρκικά, επικρίνοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη για τον όρο «θαλάσσιες ζώνες» που χρησιμοποιεί, όταν μιλάει για τις διαφορές με την Τουρκία. Υπονοώντας προφανώς ότι η διατύπωση αφήνει σκοπίμως κενά...


Ο επικεφαλής του ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ και πρώην ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, με παρέμβασή του στο Facebook ασκεί έντονη κριτική για τα όσα είπε χθες στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ακολουθεί η ανάρτηση στο Facebook: 

Κάποιος να εξηγήσει στον Μητσοτάκη ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία: ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Δεν είναι όπως είπε "όλες οι θαλάσσιες ζώνες". Το κλείσιμο των κόλπων/"εσωτερικά ύδατα" (το "μη ξηρό έδαφος" όπως τα αποκαλεί το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης) και τα χωρικά μας ύδατα/Αιγιαλίτιδα ζώνη, είναι, βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης επίσης θαλάσσιες ζώνες, χαράσσονται από την Ελλάδα, είναι μονομερές δικαίωμα, άρα όχι υπό διαπραγμάτευση. Να του το εξηγήσει κάποιος, διότι αυτά που λέει θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία, τον διεθνή παράγοντα σε τυχόν προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια και διεθνείς διαιτησίες.

Γενικά οι της ΝΔ πρέπει να μάθουν να μιλάνε προσεκτικά και με ακρίβεια όταν αναφέρονται σε διεθνείς συνθήκες και σχέσεις. Διότι, ενώ με αυτά που λένε μπορεί να βολεύονται στο εσωτερικό της χώρας, στο διεθνές σύστημα αδυνατίζουν τις θέσεις της χώρας. 

Κάποιος να εξηγήσει στον Μητσοτάκη ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία :ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Δεν είναι όπως είπε...

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Κοτζιάς στις Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου