Το ρωσικό ΥΠΕΞ τιμά την 193η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Ρωσία, ρωσικό ΥΠΕΞ, Ναυμαχία του Ναυαρίνου, 193η επέτειος,
Χθες, Τρίτη, 20/10, το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter βίντεο αφιερωμένο στην 193η επέτειο της «Ναυμαχίας στο Ναυαρίνο», η οποία, μέσω της βύθισης του οθωμανικού στόλου, οδήγησε λίγο αργότερα στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.


Με μια επετειακή ανάρτηση το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. επέλεξε να τιμήσει την 193η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

«Πριν από 193 χρόνια, η συνδυασμένη μοίρα Ρωσίας, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας έδωσε ναυμαχία ενάντια στον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στον κόλπο του Ναυαρίνου, έναν, σχεδόν, χερσαίο κόλπο του Ιονίου. Η νίκη των Ρώσων, Βρετανών και Γάλλων εκείνη την ημέρα αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την ανεξαρτησία της Ελλάδας» σημειώνεται στην σχετικά ανάρτηση, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στη ναυμαχία.

Το tweet toy Ρωσικού ΥΠΕΞ

«Αφότου η Οθωμανική Αυτοκρατορία αρνήθηκε να εγκρίνει την αυτονομία της Ελλάδας η συνδυασμένη δύναμη Ρωσίας, Αγγλίας και Γαλλίας –υπό τον Βρετανό Αντιναύαρχο Edward Codrington– πλησίασε τον κόλπο του Ναυαρίνου, όπου είχε αγκυροβολήσει ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος» σημειώνεται στην ίδια ανάρτηση, που περιγράφει τις άγριες μάχες που έλαβαν χώρα στην περιοχή για ώρες αλλά και την πλήρη καταστροφή των δυνάμεων του αντιπάλου.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν το σημαντικότερο χτύπημα στον εχθρό και κατέστρεψαν τα περισσότερα από τα πλοία του, νικώντας έτσι ολόκληρη την κεντρική και δεξιά πλευρά του σχηματισμού του εχθρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου