Κορονοϊός: 482 νέα κρούσματα και 10 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Έκκληση του πρωθυπουργού για τήρηση των μέτρων

ΕΟΔΥ, Κυρ. Μητσοτάκης, Κορονοϊός, Covid-19, κρούσματα, διασωληνωμένοι, θάνατοι,
Σε 482 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, 83 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και άλλοι 10 θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, Σάββατο, 17 Οκτώβρη 2020.... 


Τετρακόσια ογδόντα δύο νέα κρούσματα της Covid – 19 στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο. Από αυτά τα 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός θυμάτων του κορονοϊού είναι πλέον 500, μετά τον θάνατο άλλων 10 ασθενών, ενώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 83 ασθενείς.

Σε 24.932 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες. 3.475 (13,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.037 (40,3%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους 83 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 24 (28,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. To 95,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Άλλοι 10 θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα και πλέον οι νεκροί είναι 500 συνολικά από την έναρξη της πανδημίας. 188 (37,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε αναλυτικά την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης
λοίμωξης από την Covid-19: 



Έκκληση του πρωθυπουργού για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Να τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα, κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους τοπικών φορέων το Σάββατο στη Σαμοθράκη.

«Εύχομαι και ελπίζω το 2021 να είναι μία χρονιά χωρίς την ανάγκη να κινούμαστε με αυξημένα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας με το χέρι του μία μάσκα, και πρόσθεσε:

«Μέχρι που να φτάσουμε εκεί, όμως, θέλω να ζητήσω να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχει ιδιαίτερη σημασία στα μικρά νησιά, τα οποία είναι προστατευμένα από τη φύση τους από τη διασπορά του κορονοϊού. Να προσέξουμε πάρα πολύ. 

Είμαστε αυτήν τη στιγμή από τις χώρες στην Ευρώπη που τα έχουμε καταφέρει καλύτερα και στη διαχείριση του δευτέρου κύματος, όπως τα καταφέραμε και στο πρώτο κύμα. 

Άλλες χώρες, όπως η Τσεχία, τα κατάφεραν πολύ καλά στο πρώτο κύμα και είναι οι χειρότερες αυτήν τη στιγμή στο δεύτερο κύμα. Εμείς τα καταφέραμε καλά στο πρώτο κύμα, τα καταφέρνουμε και στο δεύτερο, αλλά επειδή η πίεση είναι μεγάλη θα πρέπει να φροντίσουμε και να μεριμνούμε και πριν χρειαστεί να πάρουμε τα πιο πρόσφατα, τα πιο δραστικά μέτρα. Όσο εφαρμόζουμε τους βασικούς κανόνες, τόσο δεν θα είμαστε απλά εμείς ασφαλείς, αλλά θα είναι και οι γύρω μας ασφαλείς, οι άνθρωποι που αγαπάμε και κυρίως οι πιο ευάλωτοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου