ΒΟΥΛΗ: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα

Πρόταση Δυσπιστίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,
Καταψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά του ΥΠΟΙΚ, Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επί 291 ψηφισάντων, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε η ΝΔ με 158 και την ψήφισαν 133 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25 απείχαν...


Απορρίφθηκε, πριν λίγο, η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επί 291 ψηφισάντων, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (158), ενώ την υπερψήφισαν 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ2. Παρών δεν ψήφισε κανείς. 

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή έκλεισε με ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Προηγήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ πρότασης δυσπιστίας κατά υπουργού ή κυβέρνησης.

Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές.

Τα στοιχεία, επισήμανε ο κ. Τασούλας, δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε «απαράμιλλο σημείο».

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία διεξήχθη με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών -λόγω των υγειονομικών μέτρων- ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετείχαν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και θα συνυπολογιστούν στην καταμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου