Κυβέρνηση Σημίτη με τον Κυρ. Μητσοτάκη πρωθυπουργεύοντα

Κυρ. Μητσοτάκης, Κων. Σημίτης, Άννα Διαμαντοπούλου, σύστημα Σημίτη, Κατερίνα Ακριβοπούλου,
Αυξάνονται και πληθύνονται οι άνθρωποι του συστήματος Σημίτη πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τελευταία άφιξη η Αννα Διαμαντοπούλου.


Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Οι εκλεκτικές συγγένειες είναι σαν τον βήχα και τον έρωτα. Δεν κρύβονται.Αν και στην περίπτωση του συστήματος Μητσοτάκη οι στενές σχέσεις με το σύστημα Σημίτη, δεν χρειάστηκε να κρυφτούν ποτέ. Αντιθέτως μάλιστα προβάλλονται ως διαπίστευση για …πάσα χρήση.

Στο μωσαϊκό των σημιτικών που κατέχουν εξ αρχής θέσεις- κλειδιά, προστέθηκαν σήμερα ο Θάνος Ντόκος ως σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού και η 'Αννα Διαμαντοπούλου, την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης προτείνει για την θέση της Γ.Γ. στον ΟΟΣΑ.

Οι “καινούργιοι” από τα … παλιά δεν είναι οι μόνοι και δεν είναι μόνοι στην σημιτική πολυκατοικία . Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, (ο Κ. Σημίτης τον τοποθέτησε με συνοπτικές διαδικασίες γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, “καθαιρώντας” πραξικοπηματικά τον Κ.Λαλιώτη), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (γραφείο τύπου ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη), ο Θόδωρος Λιβάνιος (συνεργάτης του Γιώργου Καμίνη), ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, (επιτροπή 2021 ) ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης και σωρεία άλλων παραγόντων που απαρτίζουν το επιτελικό κράτος, είναι μερικοί μόνον από τους σημιτοφύλακες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις, την κατάλληλη στιγμή, με γραμμή και ατζέντα Σημίτη, διάχυτη σε όλες τις κρίσιμες επιλογές. Από τον άγριο νεοφιλελευθερισμό “εκσυγχρονιστικής” κοπής, μέχρι τα ελληνοτοτουρκικά.

Διόλου τυχαία ο πρώην (;) πρωθυπουργός και αρχιτέκτονας της πολυσήμαντης διαπλοκής, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είχε φροντίσει να κατοχυρώσει και την γραμμή και τον ρόλο του. Σε άρθρο του στην “Καθημερινή”, ( 9 Ιουνίου 2019) έγραφε μεταξύ άλλων:

”Η νέα κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές του Ιουλίου, θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής μας, τις σχέσεις με την Τουρκία. Πιστεύω, κατέληγε, ότι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή”.

Μια “προφητεία” που εκπληρώνεται στις μέρες μας, με το δίκαιο της Γερμανίας να γίνεται πράξη στο Αιγαίο…

Η ολοφάνερη γοητεία που ασκεί ο Κ. Σημίτης στον Κυρ. Μητσοτάκη, δεν άπτεται της πολιτικής των συμμαχιών. Πρόκειται για πρότζεκτ που στην διασταλτικότητα του παίρνει το σχήμα της κυβέρνησης Σημίτη, με τον Κυρ. Μητσοτάκη σε ρόλο πρωθυπουργεύοντα...

Υ.Γ.:  Εν τω μεταξύ μετά από 155 χρόνια στην Ελλάδα, η Pitsos που ανήκει πλέον στην Bosch Siemens Hausegerate (BSH), μεταφέρεται στην Τουρκία. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας,εμείς φίλοι της SIEMENS κλπ κλπ…

πηγή: eretikos.gr - τo blog της Κατερίνα Ακριβοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου