Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει την ψυχροπολεμική νοοτροπία

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, επισκέφθηκε χθες την Ιαπωνία και ζήτησε να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία με την Αυστραλία, την Ινδία και την Ιαπωνία ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη περιφερειακή επιρροή της Κίνας...


Το Πεκίνο υπογράμμισε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν τις απρόκλητες επιθέσεις και κατηγορίες που εξαπολύουν κατά της Κίνας και κατηγόρησε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για κακόβουλη δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και για εκστρατεία λάσπης εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης.

Ο Πομπέο επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, την Ιαπωνία και ζήτησε να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία με την Αυστραλία, την Ινδία και την Ιαπωνία ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη περιφερειακή επιρροή της Κίνας.

"Ο Πομπέο έχει επανειλημμένως μηχανευτεί ψεύδη για την Κίνα και κακόβουλα δημιουργήσει πολιτική αντιπαράθεση", αναφέρει η κινεζική πρεσβεία στην Ιαπωνία σε ανακοίνωσή της.

"Για άλλη μια φορά παροτρύνουμε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την ψυχροπολεμική νοοτροπία και ιδεολογική τους προκατάληψη, να σταματήσουν τις απρόκλητες κατηγορίες και επιθέσεις κατά της Κίνας και να χειριστούν τις σχέσεις με την Κίνα με εποικοδομητικό τρόπο", σημειώνει η κινεζική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Η επίσκεψη του Πομπέο στην ανατολική Ασία, η πρώτη που πραγματοποιεί σε περισσότερο από έναν χρόνο, συμπίπτει με την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Οι δύο χώρες, οι οποίες είναι και οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, βρίσκονται σε διαμάχη σε σχέση με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτείνεται από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το Πεκίνο την επιδημία του νέου κορονοϊού ως την επιβολή ενός νέου νόμου για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ και τις κινεζικές φιλοδοξίες στην Νότια Σινική Θάλασσα.

Το αίτημα του Πομπέο τα τέσσερα κράτη (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ινδία και Ιαπωνία) να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο κατά της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για τους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν εκτεταμένες εμπορικές σχέσεις με την Κίνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *