Κορονοϊός - Εύβοια: Χαλκίδα και Ερέτρια οι πόλεις που ανησυχούν τις Τοπικές Αρχές

COVID-19, Κορονοϊός, κρούσματα, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, Χαλκίδα, Ερέτρια, tvstar,
Χαλκίδα και Ερέτρια είναι οι δύο πόλεις που η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και ειδικά η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας δίνουν ιδιαίτερο βάρος μια και υπάρχει διασπορά των κρουσμάτων...


Χαλκίδα και Ερέτρια είναι οι δύο πόλεις που η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και ειδικά η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με τον υπεύθυνο Σταύρο Τσελά και τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Covid Ανδρέα Τοουλιά δίνουν ιδιαίτερο βάρος μια και υπάρχει διασπορά των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, στην πόλη της Ερέτριας από τον Ινδό που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας βγήκαν θετικά άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του και ο εργοδότης του. Η Περιφέρεια Στερεάς έχει ήδη κάνει την ιχνηλάτηση και έχουν τεθεί σε καραντίνα πάνω από 50 άτομα. Επίσης, επιδιώκει μέσω του ΕΟΔΥ να έρθει αύριο κλιμάκιο για να γίνουν δειγματοληψίες, κάτι που για την ώρα είναι δύσκολο ως προς την επίτευξή του καθώς ο Οργανισμός έχει έλλειψη από τέστ και περιορίζει σημαντικά τις κινήσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίδραση της Περιφέρειας Στερεάς και του δήμου Χαλκιδέων ήταν άμεση ως προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Τα μέτρα από τους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ελήφθησαν από το πρωί της Τετάρτης, ενώ ο ΕΟΔΥ ήρθε ένα 24ωρο μετά για να ανακοινώσει επίσημα τα κρούσματα.

Αυτό σημαίνει πως αν οι τοπικές αρχές δεν είχαν πληροφορηθεί έγκαιρα τα δύο περιστατικά, τα σχολεία θα λειτουργούσαν και χθες κανονικά άρα οι πιθανότητες διασποράς θα ήταν μεγαλύτερες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Περιφέρεια έχει παραγγείλει 1000 τεστ τα οποία και περιμένει, ενώ αύριο σχεδιάζει δειγματοληψία μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο.

πηγή: tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου