Φώφη Γεννηματά: «Mέτρα στήριξης του ΕΣΥ τώρα – Έπιασε τόπο η πρότασή μας, παραδόθηκαν οι ΜΕΘ»

Φώφη Γεννηματά, ΚΙΝΑΛ, ΕΣΥ, ΜΕΘ Σωτηρία,
«Το ότι σήμερα αυτό παίρνει σάρκα και οστά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά για να έχουμε αυτές τις κλίνες τόσο γρήγορα...», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά...


Στην τελετή παράδοσης των 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διατέθηκαν από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για τη νόσο COVID-19, παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα, που παραδίδονται οι 50 κλίνες της Βουλής και η ικανοποίησή μου είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε να μην είναι ακόμη μια οικονομική εισφορά, αλλά να αξιοποιηθεί για την κατασκευή νέων κλινών εντατικής θεραπείας και ο πρόεδρος έκανε αποδεκτή την πρόταση μας.

Το ότι σήμερα αυτό παίρνει σάρκα και οστά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά για να έχουμε αυτές τις κλίνες τόσο γρήγορα. Όμως, θα επιμείνω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει όχι με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με σταθερές προσλήψεις και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για να μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε νωρίτερα η κ. Κουτσούκου.

Δυστυχώς, αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει και πρέπει να το δείτε κ. Πρωθυπουργέ το συντομότερο δυνατό.

Γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι προστάτης του ελληνικού λαού και πρέπει να στηριχθεί με πράξεις, όπως με πράξεις πρέπει να στηριχθεί και το ανθρώπινο δυναμικό. Και μιας και μιλήσατε για την προσφορά ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των γιατρών, θέλω να πω ότι χωρίς άλλη καθυστέρηση θα πρέπει να ενταχθεί το υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου συστήματος υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος, είναι στην πρώτη γραμμή και δεν αρκεί να τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια. Εύχομαι πράγματι να είστε αχρείαστοι, αλλά και όταν σας χρειαζόμαστε -γιατί δυστυχώς σας χρειαζόμαστε- να είστε πάντα αποτελεσματικοί και η μάχη που δίνετε να είναι μάχη για τη ζωή».

Ακολουθεί διάλογος της Φώφης Γεννηματά με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια:

Βασίλης Κικίλιας: Σε δύο μήνες θα έχει εναέρια γέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία με τις ΜΕΘ και το κεντρικό κτίριο. Είναι σημαντικό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί αν δεν ήταν η Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή εσείς, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα εδώ.

Φώφη Γεννηματά: Και η πρότασή μας. Μην το ξεχάσετε αυτό. Εμείς το εισηγηθήκαμε στον Πρόεδρο της Βουλής. Και προς τιμήν του το αποδέχτηκε.

Βασίλης Κικίλιας: Και η πρότασή σας βεβαίως. Έχετε δίκιο και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου