ΚΥΠΡΟΣ: Έκτακτα μέτρα από 1η μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας, Κ. Ιωάννου

Κύπρος, Κων, Ιωάννου, covid-19, πανδημία, έκτακτα μέτρα,

Έκτακτα μέτρα το προσεχές χρονικό διάστημα και ειδικότερα από την 1η έως τι 13 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ως μέτρο ανάσχεσης της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε σήμερα ότι λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Επαρχία Λεμεσού, παρά τη μείωση, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη επιδημιολογικά, και ότι στις υπόλοιπες επαρχίες παγκύπρια σημειώνεται αύξηση, αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα και αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων που θα έχουν παγκύπρια ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2020.

Ουσιαστικά, είπε, τα μέτρα που είναι σε ισχύ στη Λεμεσό και Πάφο, επεκτείνονται σε παγκύπρια κλίμακα με κάποιες διαφοροποιήσεις όπως απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετάβασης για σκοπούς εργασίας με τη χρήση του Έντυπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου ή για μετάβαση σε νοσηλευτήριο, φαρμακείο, κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Επίσης, ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε ισχύει:

  • Εκκλησιασμός με μέγιστο αριθμό τα 75 άτομα.
  • Λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 7 το βράδυ με εξαίρεση το take away
  • Επιτρέπονται γάμοι, βαφτίσεις με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα
  • Απαγορεύονται τα δείπνα/γεύματα σε βαφτίσεις
  • Επιτρέπεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου με περιορισμό 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά
  • Εκκλησιασμός με μέγιστο όριο τα 75 άτομα

Εάν παρουσιάσει βελτίωση η επιδημιολογική κατάσταση θα γίνουν χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Τα μέτρα νωρίτερα έτυχαν έγκρισης από το Υπουργικό ενώ το πρωί η επιδημιολογική ομάδα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νικ. Αναστασιάδη.
πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου