ΕΥΡΩΠΗ: Διαδηλώσεις αρνητών του ιού και των περιοριστικών μέτρων σε Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία και Βρετανία - Αντιδράσεις στη "κοινωνική πίεση" εν ονόματι της πανδημίας!

Ε.Ε., κορονοϊός, Covid -19, διαδηλώσεις, περιοριστικά μέτρα, κοινωνική πίεση, Γερμανια, Γαλλία, Βρετανία, Πολωνία,

Αρνητές του κορονοϊού από τη Γερμανία και την Πολωνία συναντήθηκαν στις όχθες του ποταμού Όντερ, φυσικό σύνορο των δύο χωρών.

Οι κοινωνική πίεση που ασκείται στις κοινωνίες της Ευρώπης με πρωτόγονα, αντεπιστημονικά, καταπιεστικά και ταυτόχρονα, αντιδημοκρατικά απαγορευτικά μέτρα για τον δήθεν περιορισμό της πανδημίας πυροδοτεί την εξέγερση των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο…

Οι Πολωνοί διαδηλωτές διέσχισαν τα σύνορα και πέρασαν σε γερμανικό έδαφος για να μην συλληφθούν, καθώς στη χώρα τους απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

Στην ίδια περιοχή, ακτιβιστές προχώρησαν σε ειρηνική αντισυγκέντρωση, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Στο Λονδίνο, η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις πολιτών που διαδήλωσαν κατά μήκος της Oxford και της Regent Street.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε να μας ελέγχετε» και «όχι άλλα lockdown», αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στην εντολή των αρχών να διαλυθούν.

Ορισμένοι συγκρούστηκαν με τους ένστολους πετώντας μπουκάλια. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που ισχύουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία απαγορεύουν τις μαζικές συγκεντρώσεις.


Γαλλία : Άγρια επεισόδια στο Παρίσι Χιλιάδες Γάλλοι ένωσαν τις φωνές τους μαζί με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, κατά της ασφυκτικής αστυνομικής πίεσης των τελευταίων χρόνων που ασκείται στη χώρα, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται αρκετά γρήγορα και την αστυνομία να προβαίνει σε χρήση χημικών.

Ημέρες «κίτρινων γιλέκων» θύμισαν οι διαδηλώσεις του Σαββάτου στη Γαλλία, όπου χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους κατά του νόμου της «συνολικής ασφάλειας».

Χιλιάδες Γάλλοι ένωσαν τις φωνές τους μαζί με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, κατά της ασφυκτικής αστυνομικής πίεσης των τελευταίων χρόνων που ασκείται στη χώρα, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται αρκετά γρήγορα και την αστυνομία να προβαίνει σε χρήση χημικών.
Οι αύρες εμφανίστηκαν στο κέντρο του Παρισιού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ σοκαριστικά είναι τα βίντεο όπου αποτυπώνεται η βία της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών.


Η κοινωνική πίεση ήταν τόση που η γαλλική κυβέρνηση έδωσε εντολή να επανεξεταστεί ο νόμος «συνολικής ασφάλειας».

Εκτός από το Παρίσι, διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Λίλ, τη Ρεν, το Στρασβούργο και άλλες πόλεις με χιλιάδες κόσμου να κατεβαίνουν στους δρόμους υπό το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Βιντεοσκόπηση»

Πολλοί έφεραν πλακάτ με συνθήματα όπως: «Ποιος θα μας προστατεύσει από την αστυνομία;» και «Σταματήστε τη βία της αστυνομίας».


Βρετανία : Πάνω από 60 συλλήψεις στο Λονδίνο σε διαδήλωση για τα περιοριστικά μέτραΠερισσότερα από 60 άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότερα από 60 άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Έκκληση της Αστυνομίας

Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, κυρίως για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Λονδίνου, που απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να μην συμμετέχει στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες είναι απαγορευμένες εξαιτίας του lockdown

Όχι άλλα lockdown

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα. Οι διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία» και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε να μας ελέγχετε» και «όχι άλλα lockdown».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε το

Ο πρόεδρος της ΚΟ της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στο ATTICA TV