Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Χρήστος Ζορμπάς, ηθοποιός,
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης Χρήστος Ζορμπάς.


Ο Χρήστος Ζορμπάς  μεταξύ άλλων είχε πάρει μέρος στην θρυλική «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού ενώ συνεργάστηκε με τους Ζυλ Ντασέν, Μελίνα Μερκούρη και Νίκο Κούρκουλο.

Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, πολλές εκ των οποίων απέσπασαν βραβεία, ανάμεσά τους τα «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, «Το κορίτσι του 17» του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Μόσχας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου, ενώ είχε συμμετάσχει και στην θρυλική «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού. 

Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου  και γεννήθηκε το 1938. Τα καλλιτεχνικά βήματα του πατέρα της ακολουθεί η κόρη του Χρήστου Ζορμπά, Σόνια.


Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε πάρει επίσης μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως «Άνθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος» ενώ έβαλε την σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως «Μεθοριακός σταθμός», «Η Γειτονιά μας», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» κ.α. 

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως η καλύτερη παράσταση που είχε παίξει ήταν η «Όπερα της πεντάρας» του Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε το 1975 στο θέατρο «Κάππα», σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, με πρωταγωνιστές την Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο

Ο ηθοποιός «έσβησε» σήμερα, Τρίτη, 10 Νεμβρίου, και τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή, η σύζυγος του και η κόρη του μέσω των προφίλ τους στο Facebook.

«Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς, Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!» έγραψε η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Κική Διόγου, η οποία έριξε «μαύρο» στο προφίλ της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου