Μόσχα: Από παγοδρόμιο σε νοσοκομείο Covid (video)

Ρωσία, Μόσχα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Παγοδρόμιο, Νοσοκομείο Covid,
Η Μόσχα αξιοποιεί τη λύση των προσωρινών δομών υγείας, αφού, όπως συμβαίνει σε δεκάδες άλλες χώρες, το σύστημα υγείας της Ρωσίας έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από τα χιλιάδες κρούσματα Covid-19 που εντοπίζονται σε καθημερινή βάση...


Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει πρωταθλήματα πατινάζ ταχύτητας. Τις τελευταίες εβδομάδες, το Krylatskoye Ice Palace της Μόσχας έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο με 1.300 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

Ήδη εξυπηρετεί πάνω από 600 νοσηλευόμενους και παρέχει ικανές συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης, όπως διαβεβαιώνει το προσωπικό.

«Δεν έχει διαφορά από ένα συνηθισμένο νοσοκομείο, εκτός από την τοποθεσία. Αυτό το νοσοκομείο έχει όλα τα απαραίτητα. Δεν χαρακτηρίζεται προσωρινό, είναι πλήρως εξοπλισμένο», εξήγησε ο Αντρέι Σκόντα, επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου.

Η Μόσχα αξιοποιεί τη λύση των προσωρινών δομών υγείας, αφού, όπως συμβαίνει σε δεκάδες άλλες χώρες, το σύστημα υγείας της Ρωσίας έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από τα χιλιάδες κρούσματα Covid που εντοπίζονται σε καθημερινή βάση.


«Δεν πίστευα πως θα ήμουν εδώ. Είμαι 66 ετών, σε αυτοαπομόνωση. Φοράω γάντια και μάσκα. Δεν βγαίνω έξω. Αλλά κάπως κόλλησα. Βλέπετε ότι πολλοί νέοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκες. Θα τους συμβούλευα να φοράνε μάσκα, όχι μόνο για τους ίδιους. Πρέπει να σκεφτούν και τους γύρω τους», είπε ο Μιχαήλ, ασθενής στο νοσοκομείο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως το νέο ξέσπασμα της πανδημίας είναι υπό έλεγχο, όμως εξέφρασε ανησυχία για το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας.

«Το πιο ανησυχητικό είναι πως αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση. Είναι απολύτως απαράδεκτο να προσποιούμαστε πως όλα είναι καλά», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Την τελευταία εβδομάδα η Ρωσία ανακοινώνει σταθερά πάνω από 20.000 ημερήσια κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια και οι νεκροί αγγίζουν τις 35.000. Η χώρα έχει ήδη ανακοινώσει δύο εμβόλια.
πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου