Αναστασία Κοτανίδου: Τι πρέπει να γίνει για να εισηγηθούμε τέλος στο lockdown

Αναστασία Κοτανίδου, lockdown, τέλος lockdown, εφαρμογή μέτρων, μείωση κρουσμάτων,
«Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία», τόνισε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας - Πόσο πρέπει να πέσουν τα ημερήσια κρούσματα για να αρθεί το lockdown - Τι δήλωσε για τους θανάτους.


Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, εξήγησε υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης (lockdown).

Όπως ανέφερε, το τέλος του lockdown θα προταθεί στην περίπτωση που καταγραφεί μείωση του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία, γεγονός που αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ πάνω από 50% σε διάστημα τριών εβδομάδων. Το επόμενο στοίχημα είναι τα ημερήσια κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 1.000.

«Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε 1 βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε βελτίωση σημαντική της κατάστασης» δήλωσε η κ. Κοτανίδου στον ΣΚΑΙ.

Η καθηγήτρια εξήγησε πως εκείνο που κινητοποίησε την επιτροπή να εισηγηθεί lockdown ήταν η τεράστια αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία.

Ανησυχία για τον αριθμό θανάτων

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη στα νοσοκομεία τα οποία είναι έτοιμα να δεχτούν περιστατικά κορονοϊού, όπως επίσης και οι ΜΕΘ.

Ωστόσο, η κ. Κοτανίδου τόνισε πως υπάρχουν αρκετοί θάνατοι και υπογράμμισε πως οι άνθρωποι που καταλήγουν δεν καταλήγουν όλοι στις ΜΕΘ αλλά υπάρχουν και αυτοί που είναι τόσο βαριά που δεν φτάνουν καν στις ΜΕΘ.

Ερωτηθείσα για το αν θα προλάβουμε τις γιορτές, η καθηγήτρια επεσήμανε πως αν συμμορφωθούμε, αν τηρήσουμε τα μέτρα και γιορτές θα μπορέσουμε να κάνουμε και τους συγγενείς μας να δούμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.
πηγή: ygeiamou

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου