Με έλλειμμα που αγγίζει τα 14 δισ. ευρώ θα υποδεχτούμε το 2021!

Οικονομία, πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση, έλλειμμα 2020,

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει τολμήσει να διευκρινίσει ακόμη, πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα των 13,747 δισ. ευρώ που διαμορφώθηκε το 2020 και που προφανώς κληροδοτείται στο 2021!

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020 στο δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού του Νοεμβρίου 2020 αποτυπώνεται πρωτογενές έλλειμμα ύψους 13,747 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 18,252 δισ. ευρώ, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Η ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020 στο δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού του Νοεμβρίου 2020 αποτυπώνεται πρωτογενές έλλειμμα ύψους 13,747 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 18,252 δισ. ευρώ.

Τα πολιτικά ερωτήματα που ανακύπτουν πολλά, καθώς παρά τα όσα αναφέρει κατά καιρούς το οικονομικό επιτελείο, δεν έχει τολμήσει να διευκρινίσει ακόμη, πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα που διαμορφώνεται για το 2020 και που προφανώς κληροδοτείται στο 2021. Θα επιλέξει να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, παίρνοντας πίσω τις δεκάδες χαριστικές φορολογικές διατάξεις που έχει ψηφίσει ή, με τον μανδύα της πανδημίας, θα προχωρήσει σε λήψη οριζόντιων μέτρων μείωσης κοινωνικών παροχών και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις;

Το μόνο βέβαιο από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική κ. Σκυλακάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού Προϋπολογισμού στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το Νοέμβριο: «κάθε ευρώ που δαπανούμε είναι μελλοντικοί φόροι». Αν και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο, ας ευχηθούμε το 2021 να είναι μια καλύτερη χρονιά, από κάθε άποψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου