Σαουδική Αραβία: Πενταετής κάθειρξη στην ακτιβίστρια Λουτζέιν αλ Χαδλούλ!

Σαουδική Αραβία, Loujain al-Hathloul, Λουτζέιν αλ Χαδλούλ, ακτιβισμός, καταδίκη,
Η καταδικασθείσα ακτιβίστρια Loujain al-Hathloul

Η 31χρονη Λουτζέιν αλ Χαδλούλ κρατείται από το 2018 μετά τη σύλληψή της μαζί με τουλάχιστον 12 άλλες ακτιβίστριες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών

Η καταδίκη της Λουτζέιν αλ Χαδλούλ θέτει από νωρίς μια πρόκληση στην σχέση του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει περιγράψει τη Σαουδική Αραβία ως "παρία" όσον αφορά το επίπεδο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτήν.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό να βλέπεις τις σαουδικές αρχές να καταδικάζουν την Λουτζέιν αλ Χαδλούλ βάσει του νόμου για τρομοκρατία. Αυτό που έχουν κάνει είναι να δείξουν στον κόσμο ότι θεωρούν τον ακτιβισμό των γυναικών τρομοκρατία. Οι σαουδαραβικές αρχές το έχουν κάνει και στο παρελθόν με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταδικάστηκαν ή τους μεταχειρίστηκαν σαν να είναι τρομοκράτες. Τώρα όμως βλέπουμε το ίδιο να γίνεται το ίδιο με ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών. Η υποκρισία είναι τεράστια» δήλωσε η ακτιβίστρια Ρότνα Μπεγκούμ.

Θα παραμείνει στη φυλακή για 3 ακόμα μήνες, καθώς κρατείται από τον Μάιο του 2018.

Η οικογένειά της ανέφερε ότι μεταξύ άλλων θα της απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα για 5 χρόνια και θα της αφαιρεθεί το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου