Νέα Δημοκρατία: "Τορπιλών Σαμαρά" συνέχεια δια στόματος Χρύσανθου Λαζαρίδη

Νέα Δημοκρατία, ελληνοτουρκικός διάλογος, Αντώνης Σαμαράς, Χρύσανθος Λαζαρίδης,


Συνέχεια στην αντιπαράθεση που σοβεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου δίνει η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά δια στόματος Χρύσανθου Λαζαρίδη...

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που σοβεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου δίνει η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, καθώς μετά τις απαντήσεις που έλαβε από την αδερφή και τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Γεραπετρίτη αντίστοιχα, ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε, αυτή τη φορά διά στόματος του δικού του στενού συνεργάτη, Χρύσανθου Λαζαρίδη, που απάντησε και στους δύο «καλύτερα να μην μιλάς αν δεν έχεις να πεις τίποτα» και πως «όποιος πόνεσε ας πάρει παυσίπονο».

Η συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή την περασμένη Κυριακή, μία ημέρα πριν το προκαθορισμένο ελληνοτουρκικό ραντεβού για την επανέναρξη των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη, άναψε εκ νέου τα πάθη στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, με την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπεύδει να απαντήσει στις αιτιάσεις και τις απειλές του πρώην πρωθυπουργού εις διπλούν.

Από τη μία, η Ντόρα Μπακογιάννη που έσπευσε να δώσει αιχμηρή απάντηση όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά, στις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός διαφοροποιείται από τις επιλογές της κυβέρνησης, προκαλώντας πολιτικό θόρυβο και αρνούμενος κάθε διάλογο «με πειρατές», βάζοντας και θέμα για τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που αναμένεται να ψηφιστούν το προσεχές διάστημα.

«Ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν. Άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την άλλη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απάντησε με μία αγιογραφία του Κ. Μητσοτάκη, κατά την οποία σημείωνε «Όταν κάποιος δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται κιόλας. Όταν μιλούμε για το σημερινό πρωθυπουργό, δεν είναι η συνήθης πολιτική φυσιογνωμία».

«Πολλώ δεν μάλλον ξέρετε ότι όταν κάποιος δεν φοβάται δεν εκβιάζεται κιόλας. Όταν μιλούμε γα τον σημερινό πρωθυπουργό που θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι η συνήθης πολιτική φυσιογνωμία, εγώ είχα τη χαρά και την τιμή να γνωρίσω αρκετούς πρώην πρωθυπουργούς το υπόδειγμα του σημερινού πρωθυπουργού είναι τελείως διαφορετικό, δεν θα πω καλύτερο ή χειρότερο είναι τελείως διαφορετικό. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρή προσωπικότητα ο οποίος στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, δεν θα προσμετρήσει οποιαδήποτε θυσία, δεν θα συνυπολογίσει το κόστος και θα προχωρήσει ακόμη ακόμη και αν αυτό δεν είναι εκείνο το οποίο αρέσει στον πολύ κόσμο. Άρα δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του» ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Η απάντηση ήρθε με καθυστέρηση λίγων ημερών, καθώς δύο ημέρες αργότερα, την περασμένη Πέμπτη, ο εκ των απορρήτων του Αντ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, σήκωσε το γάντι και επιτέθηκε, τόσο κατά του Κ. Μητσοτάκη, όσο και κατά των δύο υπερασπιστών του. Με λεξιλόγιο που φιλοκυβερνητικά μέσα χαρακτήρισαν «μαχαλόμαγκα», το στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά δήλωσε, μεταξύ άλλων, «όσοι πόνεσαν ας πάρουν παυσίπονο», συμμετέχοντας σε εκπομπή ενός καναλιού στο Youtube με την ονομασία «Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών», με ουκ ολίγες ακροδεξιές τοποθετήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές Γεραπετρίτη πως «ο πρωθυπουργός δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται», ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά απάντησε «Την χειροκροτώ τη δήλωση. Ο μόνος που εκβιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Τουρκία. Ας ρωτήσει ο κύριος Γεραπετρίτης -γιατί τότε ήταν στο Ποτάμι και δεν ήξερε- πως βγήκε ο Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και θα έχει ρωτήσει, θα ξέρει ότι ο Σαμαράς δεν εκβιάζει. Αυτά στο Ποτάμι ίσως να συνηθιζόταν, στη ΝΔ δεν…» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο ίδιος απάντησε έμμεσα στην Ντ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως «Η μία θέλει να δώσουμε το Καστελόριζο για να σώσουμε τα άλλα. Να τους δώσουμε λοιπόν μια τεράστια περιοχή ΑΟΖ που έχει πράγματα από κάτω, για να πάρουμε το Αιγαίο. Α, δεν στο δίνουν και το Αιγαίο. Καλύτερα να μην μιλάς αν δεν έχεις να πεις τίποτα».

«Σήμερα έχουμε Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά» δήλωσε το μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, δίνοντας συνέχεια στην ένταση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

πηγή: TPP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου