Κώστας Παπαδάκης: «Οι εξελίξεις με το εμβόλιο υπάγονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, μέρος του οποίου είναι η ΕΕ»

ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, Covid-19, εμβόλια,

«Το εμβόλιο είναι εμπόρευμα που ανήκει σε επιχειρηματικούς ομίλους και αυτοί πουλάνε το εμπόρευμά τους με βάση το κριτήριο του κέρδους. Αυτή την πολιτική στηρίζει και προωθεί η ΕΕ....»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real FM» υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «έλεγε από την πρώτη στιγμή, ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν και η διαδικασία θα πάρει σε μάκρος».

«Το εμβόλιο είναι εμπόρευμα που ανήκει σε επιχειρηματικούς ομίλους και αυτοί πουλάνε το εμπόρευμά τους με βάση το κριτήριο του κέρδους. Αυτή την πολιτική στηρίζει και προωθεί η ΕΕ. Αυτά που βλέπουμε να γίνονται σήμερα με τις φαρμακοβιομηχανίες υπάγονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, στον οποίο είναι ενταγμένη η ΕΕ, δεν είναι έξω από αυτόν, έτσι λειτουργεί η καπιταλιστική αγορά, με μπλοκ κρατών και ανταγωνισμούς και με κριτήριο το κέρδος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει εδώ και καιρό τα συμβόλαια και τους όρους συμφωνιών της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες, κάτι που απέρριψε η Κομισιόν με την αιτιολογία ότι είναι «εμπορικό απόρρητο» και «ευαίσθητες πληροφορίες» που λόγω του ανταγωνισμού, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Επισήμανε ακόμα ότι το πρώτο ζήτημα στη διαχείριση της πανδημίας «είναι να έχεις δημόσιο σύστημα Υγείας που να μπορεί να ανταποκριθεί στις λαϊκές ανάγκες και αυτό δεν το έχουμε σήμερα, καθώς η Υγεία παραμένει ο μεγάλος ασθενής και από ό,τι φαίνεται ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΕΕ έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα γιατί θέλουν ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας που το ονομάζουν ενιαίο χώρο Υγείας».

Ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε ότι οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ιδιαίτερα την επικαιρότητα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής που θα παράγουν με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου