Ευάγγελος Αντώναρος: “Δεν είναι καλή στιγμή για διάλογο με την Τουρκία” και μιλά για νέο κεντρώο κόμμα! (video)

Ευάγγελος Αντώναρος, Πάρις Καρβουνόπουλος, militaire.gr, ελληνοτουρκικά,

Έφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Ευάγγελου Αντώναρου στο militaire.gr και τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο... 

O Ευάγγελος Αντώναρος ήταν γνωστός πολύ πριν εμπλακεί ενεργά με την πολιτική. Με σημαντική πορεία στη δημοσιογραφία, ο Ευάγγελος Αντώναρος έγινε βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή. Παρέμεινε και παραμένει μάχιμος δημοσιογράφος και τα σχόλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πάντα και ουσιώδη και αιχμηρά. Η περίπτωση του αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει δημοσιογραφία και σ΄  αυτά τα μέσα.

• Για τα ελληνοτουρκικά: Είναι υπέρ του διαλόγου αλλά ανησυχεί  ,γιατί φαίνεται ότι οδεύουμε προς τη φινλανδοποίηση μας. “Αυτή η στιγμή δεν είναι κατάλληλη να πάμε σε διάλογο επισημαίνει” ο κ.Αντώναρος . Επικαλείται το άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα στην οποία έγραψε ότι αυτή τη στιγμή ο διάλογος είναι πιο επικίνδυνος από τη σύρραξη.

• Για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης: Κάνει λόγο για αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης που προκαλούν σύγχυση και δυσπιστία στους πολίτες και επισημαίνει τα κενά που υπάρχουν στην κυβερνητική πολιτική.

• Μιλά για τα φαινόμενα “ορμπανισμού” και “κατάπτωσης της Δημοκρατίας” που παρουσιάζει η κυβέρνηση, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

•Απαντά για τις λίστες Πέτσα ,τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία.

Στο τέλος ο κ.Αντώναρος επισημαίνει το πολιτικό κενό που φαίνεται ότι δημιουργείται στον κεντρώο χώρο και αποκαλύπτει ότι γίνονται συζητήσεις και διεργασίες για την κάλυψη του, με “μια νέα πολιτική πρωτοβουλία”. Νέο κόμμα δηλαδή…

Ο Ευάγγελος Αντώναρος  το 1974 ορίστηκε ανταποκριτής του AXEL SPRINGER VERLAG AG καλύπτοντας αρχικά τα Βαλκάνια, ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Ρώμη.

Το 1992 επέστρεψε στην Αθήνα ως ανταποκριτής αυτή τη φορά για την Μέση Ανατολή. Το 2004 ήταν αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και το 2008 ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία μεταξύ των οποίων αυτό του ιδρύματος Μπότση. Το 1994 εκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, θέση στην οποία παρέμεινε για αρκετά χρόνια.

πηγή: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου