ΛΑ.Ε.: «Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης»

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΛΑ.Ε.. πανδημία, υγειονομική κρίση,

Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση με συνέπεια είναι η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και η προώθηση και ψήφιση αντιδραστικών νομοσχεδίων, αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ...

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και για την καταστροφή των μικροεπιχειρηματιών. Τα μέτρα στήριξης είναι ψίχουλα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό με την αύξηση κρουσμάτων και νεκρών και τα προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας, ενώ το lockdown συνεχίζεται για μήνες με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου και εστίασης. Για όλα αυτά η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και συγκεκριμένα:

1. Δεν ενίσχυσε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε υποδομές και προσωπικό.

2. Δεν αύξησε τον στόλο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ούτε ενίσχυσε τους ελέγχους σε χώρους δουλειάς για την προστασία των εργαζομένων.

3. Δεν φρόντισε να προμηθευτεί επαρκή αριθμό εμβολίων, υπακούοντας στις εντολές της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες χώρες, η μία μετά την άλλη, προβαίνουν από μόνες τους σε συμβάσεις με εταιρείες ή κράτη για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού τους σε εμβόλια.

4. Το μόνο μέτρο που χρησιμοποιεί είναι το συνεχές lockdown, που συμπλήρωσε ένα χρόνο και φυσικά έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

5. Οι μέχρι τώρα παροχές στις μικρομεσαίες, κλειστές επιχειρήσεις είναι ασήμαντες σε σχέση με την έκταση του προβλήματος, τα χρέη που συσσωρεύονται και πρέπει να πληρωθούν έχουν εκτοξεύσει το ιδιωτικό χρέος και θα οδηγήσουν σε μαζικά λουκέτα σε λίγο καιρό.

6. Οι χθεσινές ανακοινώσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή και την αύξηση των δόσεων είναι ασήμαντες για επιχειρήσεις που έχουν να λειτουργήσουν σχεδόν ένα χρόνο.

Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση με συνέπεια είναι η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και η προώθηση και ψήφιση αντιδραστικών νομοσχεδίων. ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ.


Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί:

1. Άμεση ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ με στελέχωση τους από κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό, επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα των κλινικαρχών (τα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια που προβάλλουν συνεχώς ως μέτρο ανακούφισης δεν επαρκούν με κανένα τρόπο).

2. Εξασφάλιση εδώ και τώρα του αναγκαίου αριθμού εμβολίων με αναζήτηση και από άλλες χώρες (ρώσικο, κινέζικο κά). Η κυβέρνηση ψεύδεται όταν δηλώνει ότι ο εμβολιασμός προχωρά ικανοποιητικά. Μόνο το 1/20 του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

3 Αποζημίωση των εργαζομένων που προσπαθούν να επιβιώσουν με 534 ευρώ, κτύπημα της ανεργίας, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με διαγραφή χρεών, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν στοιχειώδη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και της οικονομικής κατάρρευσης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.Η κυβέρνηση νομίζει ότι με τα ψέματα αντιστρέφει την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι πάντα εδώ. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την συσσώρευση των προβλημάτων αλλά και για την αντιμετώπιση τους.

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Δημοσιεύτηκε από Λαϊκή Ενότητα στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου