H ΛΑΕ καταγγέλλει την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΛΑΕ, Λαϊκή Ενότητα, Εργασιακά, Κοινωνική Ασφάλιση,

H Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά για τα εργασιακά το οποίο αποτελεί και προτεραιότητα σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γ.Τ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η κυβέρνηση εκτός των άλλων μέτρων, που υποβαθμίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και συρρικνώνουν το Κράτος Πρόνοιας , προωθεί και την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά παιγνίδια, λέγοντας ψέματα και προσπαθώντας να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους στους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρά στη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Μετά τις δηλώσεις και του ίδιου του πρωθυπουργού για έκδοση συνταξιοδοτικής πράξης { με το πάτημα ενός κουμπιού}, πράγμα εντελώς αναληθές, εφόσον δεν υπάρχει το ανάλογο Πληροφοριακό Σύστημα, τώρα αναθέτει την έκδοση σε μεγάλα ιδιωτικά δικηγορικά και λογιστικά γραφεία , υποσχόμενη ταχύτερη διαδικασία.Είναι απολύτως ψευδές.

Η καθυστέρηση έκδοσης και καταβολής των συντάξεων οφείλεται στην δραματική μείωση του προσωπικού και στην ανυπαρξία πληροφοριακού συστήματος, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγουμένων, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο καθυστερούσαν και την διάθεση των σχετικών κονδυλίων , που αναλογούσαν στις συντάξεις παρουσιάζοντας πλασματικούς προϋπολογισμούς.

Τα όποια ιδιωτικά γραφεία πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά στοιχεία των ατομικών φακέλων των ασφαλισμένων- δεν είναι ψηφιοποιημένα τα στοιχεία- πράγμα ανέφικτο και αντισυνταγματικό.

Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιδιώτες , οι οποίοι θα αποζημιώνονται τάχα για την έκδοση συντάξεων, χρησιμοποιώντας τις υποδομές του Δημοσίου, ενώ οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι όχι μόνο δεν θα ωφεληθούν, αλλά θα ταλαιπωρούνται περισσότερο.

Παράλληλα προωθείται η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που θα οδηγήσει στη σταδιακή μείωση της , προκειμένου να καρπωθούν τα αποθεματικά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να τα χρησιμοποιήσουν στις επενδύσεις τους.

Η κοινωνική Ασφάλιση έχει κατακτηθεί με αγώνες και θα γίνει βορά στα στόματα των μεγάλων οικονομικών παραγόντων.

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που διεκδικούν κατοχύρωση και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απαιτεί
  1. Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων , που ανατρέπουν δικαιώματα , ιδιωτικοποιούν το σύστημα και οδηγούν στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

  2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  3. Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και έγκαιρα ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι και επιδοματούχοι.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους ασφαλισμένους και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό , να μην παρασυρθούν από τα ψέματα της κυβέρνησης αλλά να αγωνιστούν για προστασία και αναβάθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το Γραφείο Τύπου
7/4/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου