ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «To Νομοσχέδιο Χατζηδάκη κτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και στη συλλογική δράση»

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΛΑΕ, Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, εργασιακά,

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να μείνει το νομοσχέδιο έκτρωμα των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη στα χαρτιά. Ο αγώνας συνεχίζεται...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Κτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και στη συλλογική δράση.

Η αντίσταση στην επίθεση της κυβέρνησης είναι αδήριτη ανάγκη.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά αποτελεί ωμή πρόκληση προς τους εργαζόμενους όχι μόνο διότι μειώνει μισθούς και καταργεί οκτάωρο αλλά και διότι , προκαλώντας τη νοημοσύνη ολόκληρου του λαού,ισχυρίζεται ότι όλα γίνονται προς όφελος τους.

Συγκεκριμένα:

Καταργεί οκτάωρο και επιβάλλει την δεκάωρη εργασία, όποτε και όταν θέλει ο εργοδότης , με αντιστάθμισμα την αντίστοιχη μείωση ωρών εντός του επομένου εξαμήνου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων και ανατρέπει κάθε οικογενειακό προγραμματισμό.Το επιχείρημα ότι αυτό θα γίνει μόνο με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί με δεδομένες τις επικρατούσες εργασιακές συνθήκες.

Θεσμοθετεί την κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα με την υποχρεωτική απογραφή στο νομοθετημένο Γενικό Μητρώο, με στόχο να περιορίσουν τις δυνατότητες τους ακόμη και για υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Προωθεί την υποβάθμιση των σωματείων ως συλλογικών οργάνων εκπροσώπησης των εργαζομένων και αντί αυτών προωθεί τις ενώσεις προσώπων από την μειοψηφία των εργαζομένων και τις ατομικές συμβάσεις.

Προσπαθεί να περιορίσει την δυνατότητα λήψης απόφασης για απεργία με την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας και επιβάλλει μεγάλο αριθμό εργαζομένων για προσωπικό ασφαλείας -40%- όλα με στόχο την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και τους αφαιρεί οποιαδήποτε αρμοδιότητα επίλυσης διαφοράς με στόχο να μην ικανοποιούνται αιτήματα εργαζομένων.
Αποτελεί μία συνολική επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων και απαιτείται μία συνολική απάντηση αντίστασης ολόκληρης της κοινωνίας για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να μείνει το νομοσχέδιο έκτρωμα των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη στα χαρτιά
Ο αγώνας συνεχίζεται.

Το Γραφείο Τύπου 15/4/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου