6 Μάη 24ωρη απεργία: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή

6 Μάη, 24ωρη απεργία, κατάργηση εργασιακών σχέσεων, αντεργατικό νομοσχέδιο, κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,H οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ τονίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 6 Μάη 2021, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Την Πέμπτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.


Στο πλευρό των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κοινωνική πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η ομιλία σήμερα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ αποτελεί μνημείο πρόκλησης και εμπαιγμού των εργαζομένων», τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως υπογραμμίζει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στον εργασιακό οδοστρωτήρα λέγοντας ότι η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους».

Εξάλλου, κατά τον κ. Μητσοτάκη οι αγώνες και οι θυσίες του εργατικού κινήματος και τα κοινωνικά δικαιώματα είναι ένα «φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν»! Αναφερόμενος στο αντεργατικό νομοσχέδιο και στην επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δήλωσε ότι «ύστερα από σαράντα χρόνια, φέρνει, επιτέλους, και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο».


Η δήλωση της Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Με την προσφιλή κυβερνητική μέθοδο της προπαγάνδας που κάνει το μαύρο άσπρο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου.»

Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποτελούν κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμό των εργαζομένων. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους.

Προφανώς στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη ο εργοδότης και ο εργαζόμενος είναι ισότιμοι, κάθε έννοια ρύθμισης και συλλογικής σύμβασης είναι περιττή, και η οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνία του 21ου αιώνα!

Την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του θα δώσουν οι εργαζόμενοι αύριο, στις 6 του Μάη, τιμώντας ουσιαστικά και αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά! Λέγοντας ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο, στην κατάργηση του οκτάωρου και στις ατομικές συμβάσεις! Λέγοντας ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Λέγοντας ΟΧΙ στον κυβερνητικό εμπαιγμό και τον εργασιακό μεσαίωνα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους. Θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μαζί με τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά που αγωνίζεται για ένα δημοκρατικό και κοινωνικά δίκαιο μέλλον.»
Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with by antikry.gr