Η Εύβοια αντιδρά στα διόδια Σχηματαρίου -Χαλκίδας | Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου

Βαγγέλης Αποστόλου, ΣΥΡΙΖΑ, Εύβοια, Χαλκίδα, Σχηματάρι, Διόδια Χαλκίδας-Σχηματαρίου,

 

Βαγγέλης Αποστόλου: «Η Εύβοια αντέδρασε στην πρόσφατη επιχείρηση τοποθέτησης των διοδίων. Πρέπει όμως να μην εφησυχάσουμε γιατί ο σχεδιασμός όχι μόνο παραμένει αλλά και έχει συγκροτήσει συγκεκριμένη διαδικασία που θα επιτηρείται από την Αστυνομική Διοίκηση της Εύβοιας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού στο Ράδιο Ιστιαία με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας:

«Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για τις Συμβάσεις Παραχώρησης Εθνικών Αυτοκινητοδρόμωντο 2001 από τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κων/νο Λαλιώτη. Στις Συμβάσεις αυτές προβλεπόταν η σύνδεση της χρηματοδότησής τους με υπάρχοντα και νέα διόδια.

Στη δική μας περίπτωση συνδέθηκε η κατασκευή της Ιονίας Οδού με τα διόδια Αφιδνών και τα διόδια που θα προέκυπταν από τους παράδρομους της Εθνικής Οδού, δηλαδή στην προκείμενη περίπτωση με αυτά της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, όταν κατασκευαστεί.

Όμως το 2013 ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφερε στη Βουλή ρυθμίσεις τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης όπου εισάγει και την εξής πρωτοτυπία στον τρόπο αποπληρωμής της: να καταβάλλεται αντίτιμο χρήσης για έργα που ήδη έχουν παραχωρηθεί εδώ και χρόνια, αλλά και για έργα που εδώ και δεκαετίες δεν έχει εκτελεστεί έργο ούτε ενός Ευρώ.

Η σύμβαση παραχώρησης της Ιονίας Οδού προβλέπει την χρηματοδότησή της και από τα διόδια που θα τοποθετηθούν στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδας. Πρόκειται για ένα δρόμο που έχει κατασκευαστεί στο σύνολό του με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Μάλιστα εδώ και χρόνια έχει πληρωθεί και με τα διόδια που κατέβαλλαν οι Ευβοείς και οι επισκέπτες της Εύβοιας με τα διόδια που πλήρωναν στο Σχηματάρι, στην είσοδο του Νομού.

Μάλιστα σε απάντηση αναφοράς μου στο συγκεκριμένο ζήτημα ενώ αποδεχόταν ότι το κόστος των διοδίων θα είναι δυσβάσταχτο, ξεπερνούσε το πρόβλημα με την εναλλακτική λύση της παράπλευρης διαδρομής που έχει μεταβληθεί σε εκατόμβη θυμάτων.

Η Εύβοια αντέδρασε στην πρόσφατη επιχείρηση τοποθέτησης των διοδίων. Πρέπει όμως να μην εφησυχάσουμε γιατί ο σχεδιασμός όχι μόνο παραμένει αλλά και έχει συγκροτήσει συγκεκριμένη διαδικασία που θα επιτηρείται από την Αστυνομική Διοίκηση της Εύβοιας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου