Ν. Δένδιας: «Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, με την απόφαση για παραπομπή της οριοθέτησης της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης»

Νίκος Δένδιας, Ελλάδα, Αλβανία, ΑΟΖ, Διεθνές Δικαστήριο Χάγης

«Αυτή η απόφαση είναι υποδειγματική για το πώς μπορούν να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα όταν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη επικεντρώνονται στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και στις σχέσεις καλής γειτονίας» ανέφερε, μέσω μηνύματος, ο Νίκος Δένδιας.

Νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις τους ανοίγουν η Ελλάδα και η Αλβανία, με την απόφαση να παραπέμψουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Open Society Foundation Albania (OSFA), με αντικείμενο τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις «Albania and Greece Relations: what do citizens think».

«Αυτή η απόφαση είναι υποδειγματική για το πώς μπορούν να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα όταν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη επικεντρώνονται στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και στις σχέσεις καλής γειτονίας» ανέφερε, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, ο κ. Δένδιας.

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, αλλά και στη συμβολή της ελληνικής εθνικής μειονότητας, καθώς και των Αλβανών πολιτών που ζουν και ευημερούν στην Ελλάδα, στη δημιουργία μιας σταθερής γέφυρας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ έκανε και μνεία στη δωρεά 20.000 εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου