Γερμανός ΥΠΕΞ: «Να καταργηθεί το δικαίωμα βέτο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ»

Ε.Ε., Εξωτερική πολιτική, BETO, Γερμανίσ. ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας,

Η δήλωση έρχεται με αφορμή την επιμονή της Ουγγαρίας να ασκεί βέτο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής εμποδίζοντας την έκδοση δήλωσης της ΕΕ για την Κίνα και για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας...

Την κατάργηση του δικαιώματος μεμονωμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο βέτο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζήτησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ώστε η ΕΕ «να μην γίνεται όμηρος εκείνων που παραλύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.»

«Το βέτο πρέπει να φύγει»

«Όποιος το κάνει, παίζει με τη συνοχή της ΕΕ. Το λέω εντελώς ανοιχτά: το βέτο πρέπει να φύγει - ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι και εμείς μπορεί να μειοψηφήσουμε», δήλωσε ο κ. Μάας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Γερμανών πρέσβεων που άρχισε σήμερα τις εργασίες της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θεωρεί ότι το ζήτημα θα απασχολήσει και τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών έρχονται λίγες ημέρες μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όταν η Ουγγαρία εμπόδισε την έκδοση δήλωσης της ΕΕ για την Κίνα και για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with by antikry.gr