ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Κυβέρνηση “Αρίστων” που "φεσώνει" με τα κομματικά της δάνεια τον ελληνικό λαό»

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΛΑΕ, Γραφείο Τύπου, κομματικά δάνεια.

Το διαχρονικό πρόβλημα της υπερχρέωσης των συστημικών κομμάτων, τα «θαλασσοδάνεια», «τα δανεικά και αγύριστα», η διαχρονική σχέση αλληλεξάρτησης των συστημικών τραπεζών, και όχι μόνο αυτών, με τα κόμματα εξουσίας, δεν προκαλούν μόνο την κοινή γνώμη, αλλά θέτουν ζητήματα ανεξαρτησίας της πολιτικής, ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα λειτουργίας του πολιτεύματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η δημοσίευση των χρεών και δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος της ΝΔ συνολικού ύψους 343 εκ ευρώ , εκ των οποίων τα 118 εκ δημιουργήθηκαν επί προεδρίας Μητσοτάκη προκαλούν την κοινή γνώμη.

Το διαχρονικό πρόβλημα της υπερχρέωσης των συστημικών κομμάτων, τα «θαλασσοδάνεια», «τα δανεικά και αγύριστα», η διαχρονική σχέση αλληλεξάρτησης των συστημικών τραπεζών, και όχι μόνο αυτών, με τα κόμματα εξουσίας, δεν προκαλούν μόνο την κοινή γνώμη, αλλά θέτουν ζητήματα ανεξαρτησίας της πολιτικής , ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα λειτουργίας του πολιτεύματος.

Την ώρα που πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους για μερικά χιλιάρικα από τους πλειστηριασμούς οι τράπεζες χρηματοδοτούν τα συστημικά κόμματα με «δανεικά και αγύριστα».

Οι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού διαχειρίζονται μια «προβληματική επιχείρηση» που συντηρείται με μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια.

Ας περάσει και η ΝΔ επίσημα στις τράπεζες με τα χρέη που έχει, αφού έτσι κι αλλιώς τα δικά τους συμφέροντα υπηρετεί.

Είναι σωστό να γίνεται δημόσια χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Από εκεί και πέρα το κόμμα των “Αρίστων” από που αντλεί τη δύναμη και το δικαίωμα να «φεσώνει» τον ελληνικό λαό με 343 εκ ευρώ; Και τέλος, η ενδεχόμενη πολιτική επιλογή (παρ)αλλαγής ονόματος και ΑΦΜ ΔΕΝ αποτελεί λύση, αποτελεί πρόκληση.

Το Γραφείο Τύπου 8.6.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου