ΚΙΝΑΛ - Νέες αντικειμενικές αξίες: Εργαλείο για τα funds οι κυβερνητικές ασάφειες

ΚΙΝΑΛ. Κίνημα Αλλαγής, Νέες αντικειμενικές αξίες,

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών Κινήματος Αλλαγής

Υπάρχουν πολλά και σοβαρά ζητήματα τόσο για τη μεθοδολογία υπολογισμού των νέων αντικειμενικών αξιών, όσο και για την επίπτωσή τους στους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες, καθώς οι κυβερνητικές προθέσεις είναι εντελώς ασαφείς.

Το πιο άμεσο όμως ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα από την Κυβέρνηση, είναι αν το νέο σύστημα θα οδηγήσει ευάλωτους δανειολήπτες να τεθούν εκτός της έστω και ισχνής και προβληματικής προστασίας που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του υφιστάμενου πλαισίου θεωρούνται ευάλωτοι δανειολήπτες όσων η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν ξεπερνά τα 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένη κατά 15.000 ευρώ για κάθε μέλος και μέχρι 180.000 ευρώ ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Επιπλέον πρέπει να διασφαλιστεί ότι σε όλες τις υφιστάμενες περιπτώσεις οι μεταβολές των αντικειμενικών αξιών θα αυξήσει τη διαπραγματευτική ισχύ των οφειλετών και όχι των πιστωτών.

Ειδάλλως είναι προφανές ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι ένα εργαλείο που συμπληρώνει το πλαίσιο των εισπρακτικών, των funds, της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας και του νέου πτωχευτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with by antikry.gr