Αλέξης Τσίπρας: «Ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει τι ακριβώς σημαίνει ΝΔ» - Συνέντευξη στον STAR-ΚΕ από την ΧΑΛΚΙΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εργασιακά, ν/σ Χατζηδάκη, Χαλκίδα, STAR KE, Γιώργος Σιμόπουλος


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιμόπουλο, από το "Κόκκινο Σπίτι", κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Χαλκίδα.

«Να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα μ’ αυτή τη λαίλαπα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ερωτηθείς για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ενώ συμπλήρωσε πως από εδώ και πέρα «ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει τι ακριβώς σημαίνει ΝΔ».

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Ο κόσμος τώρα θα αρχίσει να βλέπει τι ακριβώς σημαίνει Νέα Δημοκρατία. ΝΔ σημαίνει μείωση μισθών, σημαίνει ελαστικοποίηση ωραρίου, σημαίνει να δουλεύουμε ως λάστιχο με τον κίνδυνο της απόλυσης, σημαίνει να σπουδάζουν μονάχα όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και η πλειοψηφία των φτωχών οικογενειών να βρίσκεται με την αγωνία για το εάν θα σπουδάσουν τα παιδιά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεπληρώνει γραμμάτια απέναντι σε μια ελίτ επιχειρηματική, στο ΣΕΒ πάνω απ’ όλα που θα έχει περισσότερα κέρδη μέσα από τη μείωση του εργασιακού κόστους».

«Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση είναι σε μια στρατηγική και σε μια αντίληψη κολλημένη που μπορεί να ήταν φρέσκια τη δεκαετία του ’90, μπορεί να διατηρήθηκε ως επίκαιρη και στις αρχές του 2000, σήμερα όμως, ιδιαίτερα μετά την πανδημία που αποτελεί μια ιστορική τομή και αναγκάζει σε όλο τον κόσμο όλες τις κυβερνήσεις να σκεφτούν διαφορετικά, κατά την άποψή μου είναι αναντίστοιχο να επιμένει σε σκουριασμένες λογικές του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, η «αντίληψη της κυβέρνησης είναι ότι με την ελαστικοποίηση της εργασίας, με την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που όριζε την εργασία για δεκαετίες, για αιώνες θα έλεγα, εδώ καταργείται το 8ωρο, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις μεγαλύτερης κερδοφορίας σε κάποιους λίγους που στο μέλλον αυτή η κερδοφορία μπορεί να διανεμηθεί στην υπόλοιπη κοινωνία».


«Η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων που έχει γίνει ποτέ»

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης να αποκλείσει από τα πανεπιστήμια δεκάδες χιλιάδες μαθητές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μειώνουν τους εισακτέους με «πρόσχημα το ότι δεν θέλουμε φοιτητές που δεν είναι καλά διαβασμένοι, να μειώνει τους εισακτέους κατά το 1/3. Είναι η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων που έχει γίνει στη χώρα ποτέ. Είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός εισακτέων από την ίδρυση του ελληνικού πανεπιστημίου.

Και αυτό αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνει; Το κάνει πράγματι γι’ αυτό που λέτε; Όχι, δεν το κάνει γιατί τον ενδιαφέρει το επίπεδο των γνώσεων. Το κάνει για ένα πολύ απλό λόγο, διότι θέλει να μεγαλώσει την πελατεία των ειδικών κολεγίων. Είναι άλλο ένα ρουσφέτι στους ιδιοκτήτες κολεγίων στη χώρα μας. Διότι αυτά τα 30.000 παιδιά φέτος που δεν θα καταφέρουν να πάνε σε ένα ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, σε ένα ΑΕΙ στη χώρα, τι θα κάνουν, κύριε Σιμόπουλε; Αυτές οι 30.000 περίπου οικογένειες που θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν θα αναζητήσουν είτε την έξοδο των παιδιών τους στο εξωτερικό, είτε θα γίνουν βορά στις διαθέσεις αυτών των κολεγίων, τα οποία ως γνωστόν είναι αμφιβόλου ποιότητας και για τα οποία η κ. Κεραμέως είχε σπεύσει εν μέσω της πανδημίας με νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή να τα εξισώσει με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να εξαναγκάσει τα Επιμελητήρια της χώρας να εγγράψουν στους καταλόγους τους τους πτυχιούχους.  Άρα, εδώ έχουμε μια στοχευμένη στρατηγική και πολιτική εις βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας και προς όφελος κάποιων λίγων ιδιωτών».


«Οι θλιβερές στατιστικές με τους νεκρούς»

Όσον αφορά την πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας, δηλαδή απωλειών ανθρώπινης ζωής σε σχέση με τα κρούσματα.  Το μεγαλύτερο. Για να είμαι απόλυτα ακριβής, είναι 30η στον κόσμο και στην 6η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει δηλαδή μεγαλύτερο ποσοστό από χώρες όπως η Ιταλία που είχαμε το δράμα του Μπέργκαμο, τη Γαλλία, από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες που θρηνούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, από χώρες όπως η Ινδία ακόμη, που βλέπετε τι γίνεται εκεί το τελευταίο διάστημα».

«Αυτές οι στατιστικές, οι θλιβερές στατιστικές δεν μπορούν να κρυφτούν. Διότι εδώ είναι εύκολο κι ένα παιχνίδι με τους αριθμούς. Όταν η Ελλάδα είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων, έχει 12.000 νεκρούς. Σου λέει «α, στην Ιταλία έχουν τριπλάσιο αριθμό». Ναι, αλλά η Ιταλία είναι 80 εκατομμύρια» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και συνπλήρωσε:

«Το παιχνίδι με τους αριθμούς δεν μπορεί να κρυφτεί από τα τουριστικά πρακτορεία και από τη διεθνή κοινότητα. Άρα ξεκινάμε από ένα ντισαβαντάζ. Όσο έχουμε αυτό τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό τον αριθμό των απωλειών ημερησίως είναι προφανές ότι ο τουρισμός φέτος θα έχει μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που είχε πέρσι».


«Καλοδεχούμενες οι πρόωρες εκλογές»

Τέλος, ερωτηθείς ο Αλέξης Τσίπρας για το ενδεχόμενο να πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Θεωρώ ότι στη φάση της πανδημίας -και το έχω πει πάρα πολλές φορές-, είναι αδιανόητο ένα κόμμα να λέει ότι «εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδοσκοπήσω πολιτικά πάνω στον πόνο και το πένθος και στο δράμα των πολιτών και θέλω πολιτικές εξελίξεις όταν συνάνθρωποί μας πεθαίνουν». Δεν το έκανα, δεν είμαι τέτοιος πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ.

Από ‘κει και πέρα, αν αυτό το επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης, καταρχάς θα είναι καλοδεχούμενο διότι θα τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα μ’ αυτή τη λαίλαπα. Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν θα το επιλέξει, διότι θα ήταν μια ύβρις στην περίοδο της πανδημίας να κάνει εκλογές».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «θα δώσουμε τη μάχη μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο και θα δεσμευτούμε ταυτόχρονα ότι, όποτε και αν γίνουν εκλογές, μια προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει τη χώρα στη σωστή ρότα. Θα καταργήσει δηλαδή αυτές τις πολιτικές και θα επαναφέρει τις κατακτήσεις τις κοινωνικές και τις εργασιακές. Αν με ρωτάτε για το πότε θα γίνουν εκλογές δεν είμαι μάντης, γιατί αυτό είναι στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που σας λέω όμως είναι ότι εμείς θα δώσουμε τη μάχη δημιουργώντας κοινωνικές αντιστάσεις, οι οποίες θα φέρουν και την πολιτική αλλαγή πολύ πιο γρήγορα από το καθορισμένο θεσμικά πλαίσιο που είναι το τέλος της τετραετίας».


Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Αλέξη Τσίπρα,
στο STAR Κεντρικής Ελλάδος και τον δημοσιογράφο Γιώργο ΣιμόπουλοΣπύρος Γκανής / Χαλκίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with by antikry.gr