ΛΑ.Ε.: Η “αύξηση” 2% του κατώτατου μισθού αποτελεί την μεγαλύτερη κοροϊδία- Ντράπηκε και η Ντροπή και κρύφτηκε!

ΛΑ.Ε., Λαϊκή Ενότητα, α'υξηση 2%, κυβέρνηση, Χατζηδάκης,

Η αύξηση 2% σε ένα κατώτατο μισθό που με κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνεται στο κόστος ζωής είναι ντροπή. Σε συνδυασμό όμως με τις ουσιαστικές μειώσεις,που επέβαλε ο νόμος Χατζηδάκη αποτελεί την απόλυτη κοροϊδία. Ντρέπεται και η ντροπή!

Η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού 2% αποτελεί την μεγαλύτερη κοροϊδία προς τους εργαζομένους .Δεν υποτιμά μόνο τα δικαιώματα τους αλλά προσπαθεί να υποτιμήσει και την νοημοσύνη τους. Ενώ με τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη κατάργησε το οκτάωρο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, μείωσε το εισόδημα των εργαζομένων έως και 35% πληρώνοντας την εργασία με ρεπό, έρχεται τώρα να εξαγγείλει αύξηση ντροπή 0,43€ την ημέρα.

Η αύξηση 2% σε ένα κατώτατο μισθό που με κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνεται στο κόστος ζωής είναι ντροπή. Σε συνδυασμό όμως με τις ουσιαστικές μειώσεις,που επέβαλε ο νόμος Χατζηδάκη αποτελεί την απόλυτη κοροϊδία. Ντρέπεται και η ντροπή.


Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογα με το κόστος ζωής για αξιοπρεπή διαβίωση,
  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων
  • και δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων για την προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου