'Ερχεται ισχυρός καύσωνας που θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας - Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 45 βαθμούς! (video)

Καιρός, καύσωνας, Κλέαρχος Μαρουσάκης,


Aπό την Τετάρτη, 28 Ιουλίου αναμένεται ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 45! Το σκηνικό αυτό της ισχυρής ζέστης αναμένεται να κρατήσει μέχρι και τις 5 - 7 Αυγούστου.

Σε «καμίνι» αναμένεται να μετατραπεί η χώρα τις επόμενες ημέρες. Προ των πυλών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, βρίσκεται ένα νέο κύμα καύσωνα και μάλιστα διαρκείας.

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμοκρασία σήμερα Δευτέρα, εξαιτίας του μελτεμιού να μείνει σε φυσιολογικά επίπεδα, ωστόσο, από την Τετάρτη και μετά αναμένεται ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 45!

Αυτό που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Open είναι η διάρκειά του, ενώ δεν αποκλείεται το σκηνικό της ισχυρής ζέστης να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και τις 5 με 7 Αυγούστου!

«Αυτό το κύμα καύσωνα -τουλάχιστον- ως προς την διάρκειά του θα θυμίζει τον ισχυρό καύσωνα του 1987. Τώρα όμως οι υποδομές του κράτους είναι εντελώς διαφορετικές, υπάρχουν κλιματιστικά και άρα θα περάσουμε σχετικά πιο ήπια αυτό το κύμα καύσωνα του οποίου ακόμα δεν γνωρίζουμε την διάρκειά του. Δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τις 7 με 10 μέρες» σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τα δύσκολα ξεκινούν από την Τετάρτη και τα δυσκολότερα θα έρθουν το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. «Θα φτάσουμε τους 44 με 45 βαθμούς στις κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας» ανέφερε.

Εξήγησε πως η ζέστη αυτή, θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας μας αν και θα είναι λίγο πιο αισθητή στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στη νότια Κρήτη και στο εσωτερικό της Ρόδου.

Κατέληξε, σημειώνοντας πως δεν χρειάζεται πανικός καθώς ναι μεν έχουμε μπροστά μας τον ισχυρότερο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού που θα θυμίζει 1987 όμως τώρα οι υποδομές είναι διαφορετικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου