«Ανύπαρκτο θέμα» για τη ΝΔ το ψευδές πόθεν έσχες του Μητσοτάκη - Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Πόθεν έσχες, Μητσοτάκης- Γκραμπόφσκι, εφημερίδα Documento, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

Σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento αναφέρει ότι από το 2016 και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν δηλώνει οικογενειακή εταιρεία με έδρα στη Γαλλία...

Σοβαρά ερωτήματα ηθικής, πολιτικής και νομικής τάξης δημιουργούνται από το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ψευδή στοιχεία στις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από το 2016 και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν δηλώνει οικογενειακή εταιρεία με έδρα στη Γαλλία, ενώ, το 2020 την «έκρυψε» μέσα σε ελληνική εταιρεία για να παρακάμψει την ελληνική νομοθεσία.

Ο λόγος για την SCI Personal Ventures, η οποία ανήκε κατά 95% στην σύζυγο του πρωθυπουργού και κατά 5% στον αδερφό της. Το ποσοστό που κατείχε η σύζυγος του πρωθυπουργού στην εταιρεία αυτή φαίνεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργικού έτους για το 2016 να έχει μεταβιβαστεί δωρεάν, με την εφημερίδα να παρουσιάζει έγγραφα που καταγράφουν ότι η κ. Γκραμπόφσκι παρέμενε κάτοχος του 95% έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Από το 2016 και μετά στα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του η εταιρεία «εξαφανίζεται» και δεν δηλώνεται καθόλου.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 η εταιρεία εμφανίζεται να περνά στην MGPG Investment Consulting, της οποίος μέτοχοι είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο αδερφός της Γιώργος Παπαζήσης και η οποία ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Το Documento επισημαίνει πως με την κίνηση αυτή το πρωθυπουργικό ζεύγος «καλύπτεται» από τροπολογία που έχει ενσωματωθεί στον ελληνικό νόμο 3213/2003, ο οποίος προβλέπει ότι οι αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές είναι ορισμένα από τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento απαιτούν άμεσες και καθαρές απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη.

Από τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός υπέβαλε εσκεμμένα ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες τα προηγούμενα έτη, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγός του εξακολουθούσε να διατηρεί μέχρι το 2020 μετοχές σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.

Προκύπτει ακόμη ότι αυτές μεταβιβάστηκαν το 2020 σε ελληνική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της.

Εφόσον τα ανωτέρω είναι ακριβή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο τεραστίων ηθικών, πολιτικών και νομικών διαστάσεων.

Καλό θα ήταν αυτή τη φορά ο κος Μητσοτάκης να μη κρυφτεί εκ νέου πίσω από το γνωστό «μη χτυπάτε τη γυναίκα μου», γιατί εδώ δε πρόκειται για τη σύζυγο του αλλά για τον ίδιο, που ακόμη και με τη ιδιότητα του πρωθυπουργού καταθέτει ψεύδη στοιχεία για την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση και τους τρόπους απόκτησής της.

Το θέμα λοιπόν, δεν αφορά τις στήλες της παραπολιτικής, αλλά την ίδια τη θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας, στη βάση της διαφάνειας της δράσης των πολιτικών προσώπων, στη βάση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Τι φοβάται άραγε ο πρωθυπουργός και δηλώνει ανακριβή στοιχεία;

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία.

Όλα στο φως κ. Μητσοτάκη».


Η ανακοίνωση - απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γνωστού για τις επιθέσεις λάσπης σε βάρος του Πρωθυπουργού και της συζύγου του, κ. Βαξεβάνη, επανέρχεται για πολλοστή φορά και “ξαναζεσταίνει” ένα πολυπαιγμένο σενάριο γεμάτο μυθεύματα και ψέματα, που αφορά την αγορά του σπιτιού στη Γαλλία. Eίναι προφανές ότι ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη για την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά, ορισμένοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους. Μεταξύ αυτών και ο κ. Βαξεβάνης ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην πρόταση της Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε στα χέρια του η εφημερίδα Documento και με βάση την πρόταση της πλειοψηφίας πρέπει μετά τη συζήτηση της Τετάρτης να αποτελέσει και αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης.

Στην απελπισία του ο κ. Βαξεβάνης επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ανύπαρκτο θέμα το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) κι έκριναν οριστικά ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι ήταν καθόλα νόμιμη. Ο ίδιος μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει πρωτόδικα καταδικαστεί από τα αστικά δικαστήρια κατόπιν σχετικής αγωγής της Κας Γκραμποφσκι για παρόμοια ψεύδη δημοσιεύματα.

Η νέα επιχείρηση λάσπης, το μόνο που δείχνει είναι η πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του, που διαρκώς αναζητούν σωσίβια σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου