Γιόζεφ Στίγκλιτς: « Η Γερμανία κρατά όμηρο τον κόσμο..» - Έχει κάνει και χειρότερα...

Γιόζεφ Στίγκλιτς, Joseph Stiglitz, Γερμανία,
«Με την άκαμπτη θέση της, η Γερμανία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας και ουσιαστικά παίρνει όμηρο ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Λάβρος κατά του Βερολίνου είναι ο διάσημος οικονομολόγος, Γιόζεφ Στίγκλιτς . Το καλεί να άρει έστω προσωρινά την πατέντα των εμβολίων κορονοϊού που αναπτύχθηκαν στη Γερμανία, διότι «με την άκαμπτη στάση της κρατά όμηρο ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως λέει ο Στίγκλιτς που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Παγκόσμας Τράπεζας , «Το σκόπιμα περιπεπλεγμένο δίκτυο ευρεσιτεχνιών, πνευματικών δικαιωμάτων και επιχειρηματικών απορρήτων πρέπει να καταργηθεί. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγή εμβολίων, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε επαρκώς τον παγκόσμιο πληθυσμό και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, ιδίως στις φτωχότερες χώρες» .

Όπως επισημαίνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, «τα περισσότερα βιομηχανικά κράτη έχουν από καιρό συμφωνήσει να κάνουν μια εξαίρεση για το εμβόλιο. Είναι όμως ιδίως η γερμανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ εκείνη η οποία αντιτίθεται σε μια λύση. Το οικονομικό κόστος αυτής της στενοκεφαλιάς θα είναι τεράστιο, για να μην αναφερθώ στις απώλειες ζωών. Με την άκαμπτη θέση της, η Γερμανία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας και ουσιαστικά παίρνει όμηρο ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος.
 
Αυτή είναι η αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι ότι οργιάζουν οι ψίθυροι στις Βρυξέλλες ότι η Γερμανία εμποδίζει εδώ και μήνες να αποφασίσει η ΕΕ να δώσει έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο, ενώ έβαλε χέρι και στις ετεροβαρείς συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ EE φαρμακευτικών εταιρειών.

Προφανώς η οργή του Στίγκλιτς έχει βάση. Όλοι οι υπόλοιποι στον πλανήτη απλώς καταλάβαμε την γερμανική αναισθησία όταν πρώτη η Μέρκελ αντιτάχθηκε στην πρόταση Μπάιντεν για άρση της πατέντας. Φυσικά η Γερμανία βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές. Αιώνες τώρα Απλά δεν ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει κάνει και χειρότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου