Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

Λαϊκή Ενότητα, ΛΑΕ. ΕΥΔΑΠ, ιδιωτικοποίση,

Οι νεοφιλελεύθερες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Στις αρχές του Ιούλη η κυβέρνηση ψήφισε την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις λιτότητας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου από την κυβέρνηση.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, παραδίδει την διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της μείζονος περιοχής της πρωτεύουσας σε ιδιώτες!

Είναι απαράδεκτο!!!

Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για την ζωή του ανθρώπου. Δεν είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τις μαζικές πρωτοβουλίες πολιτών και κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν για την υπεράσπιση του νερού, ως δημόσιου αγαθού, αλλά και την διεθνή εμπειρία.

Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε εντάξει την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο Iδιωτικοποιήσεων.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πιο ακριβή τιμή του νερού και χειρότερες υπηρεσίες συνολικά, όλα εις βάρος του πολίτη και ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, που είναι υπεράσπιση της ίδιας της ζωής του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου