Σήμερα στη Βουλή το θέμα των πυρκαγιών: Στις 10.30 π.μ. η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών

Βουλή, συζήτηση για τις πυρκαγιές, Κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός, Κυρ. Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευση,

Σε πολιτική αναμέτρηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αρχίσει λίγο μετά τις 10:30 το πρωί...

Σήμερα, Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 10:30 π.μ, θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ζήτημα των πυρκαγιών και την ουσιαστική αποκατάσταση των πληγέντων σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αρχήγός της αξιωματικής αντιπολίτευση και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται από το βήμα της Βουλής να ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυρ. Μητσοτάκη προσωπικά, καθώς και, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, να καταθέσει τις προτάσεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για την επόμενη μέρα.

Υπενθυνλιζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, οπότε και αναμένεται "μετωπική" σύγκρουση όλων των πολιτικών αρχηγών της αντιπολιτευσης για την διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κι αυτό καθώς με τη διαδικασία του άρθρου 142Α «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής», θα γίνει η συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ειδική ημερήσια διάταξη που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής, η συζήτηση θα αρχίσει στις 10.30 π.μ. την Τετάρτη, θα γίνει κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα εξελιχθεί σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής και θα έχει αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου