Στον ΣΥΡΙΖΑ τα ρίχνει το Μαξίμου για την τρικυμία με τον Αποστολάκη - Δεν θα γίνει το ξεχωριστό υπουργείο!

Κυβέρνηση, ανασχηματισμός, Ευάγγελος Αποστολάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

Άκυρος επί της ουσίας του βγαίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρεώνεται ένα μεγάλο φιάσκο: ο Ευάγγελος Αποστολάκης τελικά δεν δέχεται την πρόταση του πρωθυπουργου και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - «Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αποστολάκης», λέει το Μαξίμου που βρίσκεται σε πανικό διατηρεί την Πολιτική Προστασία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές για τη «μεταγραφή» του κ. Αποστολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ όπως είναι προφανές το «χαρτί» που επιχείρησε να παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Η ανατροπή ήρθε με την επίσημη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr και στον Βασίλη Σκουρή: «Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Σε πανικό το Μαξίμου, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν συγκροτεί το νέο υπουργείο

Με μία ιλαρή ανακοίνωση, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να απαντήσει στον Ευάγγελο Αποστολάκη αλλά και στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει πως «ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου:

«Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά.

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του».

Μετά το απίστευτο φιάσκο, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε ότι οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα διατηρήσει το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων, ενώ τον επιχειρησιακό συντονισμό θα έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.


Η ανακοίνωση του Γ.Τ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του.

Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου