ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν

ΚΚΕ, Γραφείο Τύπου, ανακοίνωση για ΚΥΣΕΑ, Αφγανιστάν,

 
Οι κυβερνήσεις να ενημερώσουν πόσα πλήρωσαν για τη συμμετοχή στην επέμβαση στο Αφγανιστάν.

Τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ επισημαίνει το ΚΚΕ και τις καλεί να ενημερώσουν το λαό για το πόσα δισ. ευρώ έχει πληρώσει από την τσέπη του για αυτή την ιμπεριαλιστική επέμβαση.


Σε σχόλιο για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και που εδώ και 20 χρόνια συμμετείχαν ενεργά στην επέμβαση στο Αφγανιστάν, με στρατιωτικά μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, οφείλουν επιτέλους να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το πόσα δισ. ευρώ έχει πληρώσει από την τσέπη του για αυτή την ιμπεριαλιστική επέμβαση, που όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ομολόγησε “δεν έγινε για τη δημοκρατία” στο Αφγανιστάν.

Όσο για την ανησυχία τους για το νέο προσφυγικό κύμα, είναι ήδη γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει 175 εκατομμύρια ευρώ για να μετατρέψει τα νησιά της χώρας μας σε
“φυλακές” της ΕΕ για τον εγκλωβισμό κατατρεγμένων ανθρώπων που παλεύουν για τη ζωή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου