Σε πύρινο κλοιό περιοχές της νότιας Ευρώπης και Τουρκίας που πλήττονται από τον καύσωνα. (video)

Πυρκαγιές, Καύσωνας, Νότια Ευρώπη, Τουρκία,

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και Τουρκίας καθώς εκατοντάδες δασικές πυκαγιές πλήτουν περιοχές της Νότιας Ευρώπης και Τουρκίας που βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα....

Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στη βόρεια Πελοπόννησο - Αχαΐα -προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και τον τραυματισμό 16 ατόμων. Οι αρχές εκκένωσαν χωριά στην Αιγιάλεια πριν οι φλόγες κατακάψουν περισσότερα από 20 σπίτια, και απεγκλώβισαν πολίτες από παραλίες. Το πρωί της Κυριακής η κατάσταση ήταν βελτιωμένη, όμως οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με αναζωπυρώσεις.

Δασικές πυρκαγιές πλήττουν πολλές περιοχές της νότιας Ευρώπης, που βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη νότια Ιταλία, τη Σικελία και την Σαρδηνία. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τις τελευταίες 24 ώρες εξαπέλυσαν 250 επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στην ανατολική Βοσνία - Ερζεγοβίνη, δασική πυρκαγιά απείλησε προστατευόμενη περιοχή όπου ενδημεί η υπό εξαφάνιση σερβική ελάτη.



Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο.

Οι φωτιές στη νότια Τουρκία έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Στην Αλικαρνασσό, πανικόβλητοι τουρίστες έσπευσαν στην παραλία και επιβιβάστηκαν σε βάρκες.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύτηκε πως η πολιτεία θα φροντίσει για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων και την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων οικιών.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου