Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Συνεχείς εκκενώσεις περιοχών και καμμένα σπίτια με το μέτωπο της φωτιάς να εξαπλώνεται (video)

Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μορτερό, Αδάμες, Φασίδερι, πυρκαγιά,

Εφιαλτικές στιγμές με τραυματίες και εγκλωβισμένους - Τουλάχιστον 7 άτομα στο νοσοκομείο - Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί κατοίκων -Δεκάδες σπίτια κάηκαν σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη, η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος, στις τραγικές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, παρότι είναι γνωστό, πως οι συνθήκες καύσωνα, δημιουργούν επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών.

Αρχικά, με μηνύματα του 112 από την Πολιτιική Προστασία εκκενώθηκαν οι Αδάμες (όπου οι φλόγες καίνε σπίτια και αυτοκίνητα) και στη συνέχεια Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μορτερό, Αδάμες και Φασίδερι.

Στη διάρκεια της φωτιάς, υπήρξαν αναφορές στην αστυνομία για εγκλωβισμένους σε Αδάμες και Βαρυμπόμπη, από όπου τελικά απεγκλωβίστηκαν 70 άτομα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από την πυρκαγιά ακούγονταν εκρήξεις ενώ καταστράφηκαν σπίτια, εγκαταστάσεις, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, θερμοκήπια, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι ακριβής ο αριθμός τους.

Από το απόγευμα επιχειρούν 350 πυροσβέστες, δυνάμεις του στρατού καθώς και 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, τα οποία αποσύρθηκαν με τη δύση του ήλιου.

Στις περιοχές που χτυπήθηκαν, αλλά και σε άλλους δήμους της Αττικής υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.




Ορατοί οι καπνοί από όλη την Αττική

Από τους πυκνούς καπνούς που είναι ορατοί από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, έξι κάτοικοι με με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο καθώς κι ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Η Τροχαία προχωρά ανά τακτά διαστήματα σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα, προκειμένου να υπάρχει διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο ρέμα της Χελιδονούς προκειμένου να αποφευθχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου