ΟΕΝΓΕ: Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

ΟΕΝΓΕ, Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.αιτήματα, κινητοποίηση,

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ. και στις συγκεντρώσεις των σωματείων των εργαζομένων και των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη τη χώρα καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη, με στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οργανώνοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, στην 3η & 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, στις ΥΠΕ και τα κατά τόπους νοσοκομεία στην υπόλοιπη χώρα.

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ. και στις συγκεντρώσεις των σωματείων των εργαζομένων και των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη τη χώρα καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ανακοίνωσή της ΟΕΝΓΕ:

«Η προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των υγειονομικών - για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη νέα εξάπλωση της επιδημίας - έχει σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή εργασίας περισσότεροι από 5.500 εργαζόμενοι, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στενάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και το δημόσιο σύστημα υγείας «πιέζεται» λόγω της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με COVID αλλά και της εκτίναξης της λοιπής νοσηρότητας.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με προκάλυμμα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και με πρόσχημα τα κενά που προέκυψαν εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα, είναι η πρόβα τζενεράλε για το νέο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τις αναστολές εργασίας για την γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με ημερομηνία λήξης σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, την "αντικατάσταση" μονίμων εργαζομένων με 3μηνίτες, την επιτάχυνση τις προαποφασισμένων ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στοχοποιεί τους υγειονομικούς που δίνουν 18 ολόκληρους μήνες τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας τη στιγμή που η βασική πηγή διασποράς δεν είναι η ενδονοσοκομειακή. Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν από τους υγειονομικούς. Κινδυνεύουν από την πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας αθωράκιστο, που αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, τις σχολές και τα ΜΜΜ γιατί κοστίζουν στο κράτος και την εργοδοσία.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή. Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που βάζει στη ζυγαριά του κόστους οφέλους τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες των ασθενών μας για τα κέρδη των λίγων. Μπλοκάρουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ.

Όλοι στη στάση εργασίας την Τρίτη 21/9 στις 10:00-15:00 και στις συγκεντρώσεις των σωματείων των εργαζομένων και των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα».


Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους, κατάργηση της επιχειρηματικότητας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος και άλλα επείγοντα μέτρα προστασίας.

«Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Στις 10 π.μ. θα αναχωρήσει πούλμαν από το νοσοκομείο. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση)

Κανένας εκτός δουλειάς, άρση της αναστολής τώρα, καμιά απόλυση, μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων, προσλήψεις μονίμου προσωπικού τώρα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου