ΛΑ.Ε.: «Ψεύτικες και αόριστες υποσχέσεις στο λαό και στη νεολαία και προκλητικές παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο»

Λαϊκή Ενότητα, ΛΑ.Ε., 85η ΔΕΘ, κυβερνηκές εξαγελίες,

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποτελεί μνημείο νεοφιλελευθερισμού και προκλητικής παραποίησης της πραγματικότητας. Ο ίδιος και τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ παρουσίασαν ως παροχές στο λαό, τα νέα {πακέτα} στο μεγάλο κεφάλαιο.


Η Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Γραφείο Τύπου, 12 Σεπτέμβρη 2021

«Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποτελεί μνημείο νεοφιλελευθερισμού και προκλητικής παραποίησης της πραγματικότητας. Ο ίδιος και τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ παρουσίασαν ως παροχές στο λαό, τα νέα {πακέτα} στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα προσπάθησε να ωραιοποιήσει και να πανηγυρίσει για την κατάσταση της οικονομίας, όταν το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στα 388,49 δις και στο 236% του ΑΕΠ, στην υψηλότερη θέση διεθνώς, πολύ μεγαλύτερο από όταν είχε μπει η χώρα στα μνημόνια (127% του ΑΕΠ), που σημαίνει ότι τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ μόνο επιδείνωση του δείκτη έφεραν.

Εξήγγειλε την συνέχιση και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών, με βάση τις οποίες ευνοούνται μόνο οι μεγαλοκεφαλαιούχοι, εις βάρος των μικρομεσαίων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Προσπάθησε να εξαπατήσει τους νέους με ….data και με προσλήψεις για 6 μήνες με 1200 ευρώ, εκ των οποίων τα 600 ευρώ θα πηγαίνουν …….στον εργοδότη!

Η επέκταση του φοιτητικού επιδόματος και στους φοιτητές των ΙΕΚ αποτελούσε χρόνιο αίτημα και διεκδίκηση των φοιτητών. Όμως σε συνδυασμό με τον στοχευμένο και βίαιο αποκλεισμό 40000 μαθητών από τα Πανεπιστήμια, με την απαράδεκτη εφαρμογή της ΕΒΕ, φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από τον εξαναγκασμό των μαθητών στην επιλογή των ΙΕΚ και την ενίσχυση των Ιδιωτικών Σχολών. Η εξαγγελία της επέκτασης του φοιτητικού επιδόματος λειτουργεί ως παρηγοριά στην αδικία που υφίσταται η μαθητική νεολαία.

Η γενική και αόριστη μείωση του ΕΝΦΙΑ, το πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα από το 2022 (είχε δεσμευθεί για κατάργηση), η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές είναι ελάχιστα μέτρα, τα όποια οφέλη θα απορροφηθούν από τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, που άρχισαν και αναμένεται να φτάσουν σε κάποια είδη ακόμη και στο 90% {σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ}, θα εξαντλήσουν μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ ο πρωθυπουργός προτείνει ως λύση τον ανταγωνισμό και την συμφωνία κυρίων με τους επιχειρηματίες.Σε τέτοιες περιπτώσεις η μόνη λύση που προκρίνεται είναι η διατίμηση στα προϊόντα.

Αντιθέτως ιδιαίτερα γαλαντόμος ήταν ο πρωθυπουργός στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, οι μειώσεις στο μισό του φόρου για την συγκέντρωση κεφαλαίου, η μείωση φόρου για τις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται, οι υπερεκπτώσεις για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις αποτελούν μεγάλες, επί πλέον όσων έχουν δοθεί, παροχές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τεράστιο θέμα αποτελεί η εξαγγελία περισσότερων ιδιωτικοποιήσεων (σε συνέχεια όσων είχαν γίνει από προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ, ΝΔ) και ιδιαίτερα του ΔΕΔΔΗΕ,, στον οποίο εκχωρεί την κυριότητα του δικτύου και παράλληλα προχωρά στην πώληση του 49% των μετοχών. Το Ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων όλων των καταναλωτών είναι απατηλή υπόσχεση. Η πραγματικότητα είναι ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Συνολικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ευνοούν μόνο τους λίγους

Κεφαλαιούχους εις βάρος όλων των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων, εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, ανέργων, νέων.

Η μόνη λύση είναι η αντίσταση και ο αγώνας για την αποτροπή των αντιλαϊκών μέτρων και για την προώθηση μιας πραγματικής αριστερής εναλλακτικής πρότασης,, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και όχι του κεφαλαίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου