Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τους Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ

Αλέξης Τσίπρας, Ράνια Σβίγκου,Κρις Μέρφι, Τζον Όσοφ, Γερουσιαστές, Δημοκρατικό Κόμμα ΗΠΑ,

Η πολιτική Μπάιντεν στην οικονομία η άρση των πατεντών στα εμβόλια και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης

Συνάντηση με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να καλωσορίζει τις σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες του Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων στις ΗΠΑ, καθώς και για την άρση των πατεντών στα εμβόλια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών που καθιερώθηκε το 2018, είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά πρέπει να γίνει σε αμοιβαία επωφελή βάση για να έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η δημιουργία κλίματος διαλόγου και η επιστροφή σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού από εκεί που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντάνα.

Τέλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με το Αφγανιστάν και την αποτροπή μιας νέας ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας ότι οφείλουν να στηρίξουν τις γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες αλλά κυρίως να αποδεχθούν την επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων από αυτές.

Οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ αναφέρθηκαν στην πολιτική Μπάιντεν στην οικονομία και στη σημασία των διμερών σχέσεων ενώ εξήραν τη σημασία που είχε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, όσο και για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, και ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδακης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου