Από την ΕΥΒΟΙΑ ξεκινάει ο Αλέξης Τσίπρας την νέα πενελλαδική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το 2ο Συνέδριο

Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Ευβοια, Περιοδεία, 2ο Συνέδριο,
Φώτο από προηγούμενη επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στη Χαλκίδα (31/05/21

Από την Εύβοια αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά τη χώρα στο πλαίσιο ενός σχεδίου πορείας προς τον λαό που έχει ως στόχο το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την κοινωνία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύπαθη Εύβοια, με τον συμβολισμό να είναι υψηλός αφού πρόκειται για μια περιοχή που αφέθηκε στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου και των συνεπακόλουθων πλημμυρών, με τη ζημιά στην οικονομία, στην παραγωγή αλλά και στην κοινωνία να είναι τεράστια.

Στον δρόμο προς το συνέδριο, η Κουμουνδούρου βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ακρίβεια και την πανδημία

Από την Εύβοια ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας τη μεγάλη εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., στον δρόμο προς το συνέδριο στις 24-27 Φεβρουαρίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύπαθη Εύβοια, με τον συμβολισμό να είναι υψηλός αφού πρόκειται για μια περιοχή που αφέθηκε στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου και των συνεπακόλουθων πλημμυρών, με τη ζημιά στην οικονομία, στην παραγωγή αλλά και στην κοινωνία να είναι τεράστια.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και η καμπάνια για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αφού πρόκειται για την αιχμή του δόρατος στην ατζέντα της Κουμουνδούρου, που προειδοποιεί για νέα κρίση φτωχοποίησης που απειλεί την κοινωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα ημερών να κατατεθεί η πρόταση νόμου για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως έχει προαναγγείλει ο Αλ. Τσίπρας. Αν όχι εντός της εβδομάδας, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η πρόταση θα φτάσει στη Βουλή.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. αφορούν την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και την παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. “Είναι αλήθεια ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αύξηση των τιμών, όμως είναι επίσης αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει 'καταφέρει' να έχει τις υψηλότερες τιμές στη χονδρική στο ρεύμα” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για "γεγονός που πλήττει συνολικά την παραγωγή".

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ασκώντας δριμεία κριτική στη στάση θεατή που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταλογίζει έλλειψη πολιτικής βούλησης. Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου, υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση που η Ν.Δ. δεν διαθέτει. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης και εκτόξευσης των τιμολογίων, το Δημόσιο χάνει από τον έλεγχό του το βασικότερο εργαλείο για να κάνει ενεργειακή πολιτική, τη ΔΕΗ. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν την ανάγκη μείωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων και την παρέμβαση της ΡΑΕ για την αντιμετώπιση των καρτέλ στην αγορά ενέργειας.

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000, η κυβέρνηση παραμένει θεατής

Πέραν της ακρίβειας ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. βλέπει τον Κ. Μητσοτάκη σε ρόλο θεατή και στην πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή η χώρα ξεπέρασε το θλιβερό ρεκόρ των 1.000 νεκρών μέσα σε έναν μήνα, την ώρα που οι διασωληνωμένοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ούτε μία κενή ΜΕΘ, με ασθενείς να διασωληνώνονται εκτός Εντατικής. Με φόντο τη νέα τραγωδία, η Κουμουνδούρου εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση ότι στέλνει, επανειλημμένα, σήμα χαλάρωσης και νίκης απέναντι στον κορονοϊό. Μόλις την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας, καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως θα πρέπει άμεσα να εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας στα Covid περιστατικά, ιδίως στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο. “Στη χώρα μας η κυβέρνηση φρόντισε να κρατήσει τον ιδιωτικό τομέα 'καθαρό' από την Covid, διασφαλίζοντας τα κέρδη των κλινικαρχών, σε αντίθεση με ό,τι έγινε σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία” είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Παράλληλα, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη μέτρων στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τους μαζικούς χώρους εργασίας, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο ο προϋπολογισμός του 2022 να προβλέπει 900 εκατ. ευρώ λιγότερες δαπάνες για τη δημόσια Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου