Responsive Ad Slot

ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Slider

Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης για τα κυβερνητικά μέτρα "ενίσχυσης" των νοικοκυριών απέναντι στην ανεργειακή ακρίβεια.

Ενεργειακή ακρίβεια, κυβερνητικά μέτρα, πυρά αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 αποδομούν τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια που ανακοίνωσε σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, Χρήστος Σταϊκούρας, Θοδωρής Σκυλακάκης και Κώστας Σκρέκας.

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, για τα καθυστερημένα και όχι ιδιαίτερα επαρκή μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια λόγω των ανατιμήσεων  στην ενέργεια...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα λιγότερα από 500 εκατ. που ανακοινώθηκαν για ηλεκτρισμό και θέρμανση –όταν μόνο η επιβάρυνση από το ρεύμα υπολογίζεται σε 1 δισ. μέχρι τον Μάρτιο- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την τεράστια απώλεια εισοδήματος των πολιτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή δήλωση των Τομεαρών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνει λόγο για τεχνάσματα και για επιδεικτική αγνόηση των αναγκών της κοινωνίας.

Η ανακοίνωση Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Φάμελλου

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ακρίβεια με τεχνάσματα και όχι με την ουσιαστική στήριξη που έχει ανάγκη η κοινωνία

Οι σημερινές ανακοινώσεις των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν ότι η κοινωνία είναι και παραμένει απροστάτευτη από το τεράστιο κύμα ακρίβειας.

Μετά την κατάρρευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο οποίος υποβάθμισε πλήρως και αγνόησε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση θυμήθηκε σήμερα να ανακοινώσει διεύρυνση υφιστάμενων επιδομάτων, για υποτιθέμενη προστασία της κοινωνίας.

Την ώρα που η ακρίβεια ακουμπά πλέον τα βασικά ήδη διατροφής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνεται και πάλι πίσω από τις εξελίξεις. Η ίδια κυβέρνηση που -όταν εδώ και πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναδείκνυε το ζήτημα των ανατιμήσεων και καλούσε για ουσιαστικές παρεμβάσεις προστασίας των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων- έκανε πως δεν άκουγε.

Μάλιστα, πριν λίγες μόλις μέρες η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. για τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, που θα ήταν μία γενναία και ουσιαστική στήριξη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Τα λιγότερα από 500 εκατ. που ανακοινώθηκαν για ηλεκτρισμό και θέρμανση –όταν μόνο η επιβάρυνση από το ρεύμα υπολογίζεται σε 1 δισ. μέχρι τον Μάρτιο- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την τεράστια απώλεια εισοδήματος των πολιτών, λόγω του κύματος ακρίβειας σε λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων και θέρμανσης, σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Εξάλλου, τα έτσι και αλλιώς ανεπαρκή μέτρα δεν αφορούν επιχειρήσεις και αγρότες.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αρνείται την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, αφήνει ανεξέλεγκτα τα καρτέλ στην αγορά ενέργειας να λεηλατούν το εισόδημα εργαζομένων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων επαγγελματιών και εκχωρεί τη ΔΕΗ σε ιδιώτες νίπτοντας τας χείρας της για τις εξελίξεις.

Την επιδεικτική αγνόηση των αναγκών της κοινωνίας εκ μέρους τη κυβέρνησης δεν μπορεί να διασώσει καμία απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισής της.

Ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα
»

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: «Χρειάζονται ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα, επειδή το πρόβλημα θα έχει διάρκεια»

Σε υψηλούς τόνους και η αντίδραση από το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο χαρακτηρίζει τα μέτρα ανεπαρκή, προσωρινά και στηλιτεύει την απουσία προβλέψεων για τις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά:

«Οι σημερινές συμπληρωματικές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης εξαντλούνται και πάλι σε ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα, που δεν προστατεύουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την ακρίβεια.

Τα μέτρα για το ρεύμα δεν καλύπτουν την κατανάλωση μιας 4 μέλους οικογένειας, το επίδομα θέρμανσης δεν καλύπτει την μεσαία τάξη, αλλά και την πραγματική επιβάρυνση των ασθενέστερων,
Δεν περιλαμβάνεται τίποτε για τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, μια και το αυξημένο κόστος των επιχειρήσεων μετακυλίεται στον καταναλωτή.

Χρειάζονται ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα, επειδή το πρόβλημα θα έχει διάρκεια.

Απαιτείται:
Ένας μηχανισμός -ρήτρα-άμεσης στήριξης για τα νοικοκυριά, όταν οι αυξήσεις στο ρεύμα, τα επιβαρύνουν σημαντικά.

Όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μείωση των φόρων στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού.

Έλεγχοι των αρμοδίων αρχών για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι είναι ανεπίτρεπτο να φορτωθούν νέα μεγάλα βάρη, που δεν οφείλονται μόνο σε διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στην απουσία κάθε προετοιμασίας από την κυβέρνηση.
»

 

ΚΚΕ: «Άνθρακες ο θησαυρός» των κυβερνητικών μέτρων για τις αυξήσεις στο ρεύμα και τη θέρμανση

Με τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός» σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τα κυβερνητικά μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα και τη θέρμανση. 

Συγκεκριμένα, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«''Άνθρακες ο θησαυρός'' των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών, αφού η κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο τόσο τους δυσβάσταχτους φόρους στα καύσιμα, όσο και την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που ευθύνονται για την ενεργειακή φτώχεια.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει την ''ενεργειακή κρίση'' ως ένα περίπου ''εξωγενές φαινόμενο'', ενώ είναι ακριβώς η πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας και της λεγόμενης πράσινης μετάβασης, που οδηγεί στην εξάρτηση από τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς, κάτι που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών είναι να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την Ενέργεια»

 

 ΜέΡΑ25: «Δισεκατομμύρια για κούρσες εξοπλισμών, ψίχουλα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Τα ψίχουλα που ανακοίνωσαν ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Σκυλακάκης και ο κ. Σκρέκας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ανάσχεση του κύματος της ενεργειακής -και όχι μόνο- ακρίβειας, ούτε και βέβαια απαντούν έστω και στο ελάχιστο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης δεν κρύβονται! Mία μόλις μέρα αφού τα «λεφτόδεντρα» ανακαλύφθηκαν ξαφνικά για ατελέσφορες κούρσες εξοπλισμών των εθνικών νταβατζήδων, οι αρμόδιοι Υπουργοί ανακοίνωσαν δήθεν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Τα ψίχουλα που ανακοίνωσαν ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Σκυλακάκης και ο κ. Σκρέκας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ανάσχεση του κύματος της ενεργειακής -και όχι μόνο- ακρίβειας, ούτε και βέβαια απαντούν έστω και στο ελάχιστο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Μόνο μέσα από την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας (που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του αγαθού) και την κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ μπορεί να υπάρξει πραγματικά ακύρωση των αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος.

Η διασφάλιση της πρόσβασης σε βασικά αγαθά για όλους είναι αδιαπραγμάτευτη, όσο ευφάνταστους τρόπους και αν βρίσκουν για να την υποσκάπτουν οι θεματοφύλακες των Μνημονιακών πολιτικών.»
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

both, mystorymag
© all rights reserved
made with by templateszoo