ΚΚΕ: Σήμερα η παρουσίαση των θέσεων για την Πολιτική Προστασία (video)

ΚΚΕ, προτάσεις, Πολιτική Προστασία, Δημήτρης Κουτσούμπας, Δ. Κουτζής, Β. Μπέλλος, Εύη Γεωργιάδου, Α. Ραλλάτος, Δ. Βλάχος, Π. Καράμπελας, Γ. Ζησίμου,

Η ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης του Κόμματος για την Πολιτική Προστασία, σήμερα, Τετάρτη 10 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel»....

Οι πρόσφατες μεγάλες καταστροφές και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια και αλλού, τους σεισμούς στην Κρήτη, τις πλημμύρες στην Αττική κ.ά., ανέδειξαν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, την παντελή έλλειψη σχεδιασμού, υποδομών και προσωπικού, τον διαρκή κίνδυνο «κάθε καλοκαίρι να καιγόμαστε και κάθε χειμώνα να πνιγόμαστε».

Περισσότερο, όμως, ανέδειξαν την αναγκαιότητα για έναν σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, με βάση τις σύγχρονες συνθήκες και δυνατότητες, που θα υπηρετεί την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και δεν θα αντιμετωπίζει ως «κόστος» τα επείγοντα και απαραίτητα αντιπυρικά - αντιπλημμυρικά - αντισεισμικά και άλλα έργα, όπως γίνεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση live

 
Σε αυτό το πλαίσιο η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του Κόμματος για την Πολιτική Προστασία (Τετάρτη 10/11, 19.00, «Novotel»).

Την παρουσίαση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα σύντομες θεματικές παρεμβάσεις επιστημόνων, καθηγητών, στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και φορέων πληγέντων.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

- Δημήτρης Κουτζής, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΔΕ του ΤΕΕ, με θέμα «Αντισεισμική προστασία: Εμπόρευμα ή δικαίωμα;».

- Βασίλης Μπέλλος, πολιτικός μηχανικός, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με θέμα «Για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία».

- Εύη Γεωργιάδου, δρ. χημικός μηχανικός, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΠ της ΚΟΑ, με θέμα «Οι πραγματικοί ένοχοι για τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ)».

- Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ, με θέμα «Οι βαθύτεροι στόχοι του νέου αστικού σχεδίου για τη δασοπροστασία».

- Δημήτρης Βλάχος, αρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, με θέμα «Η υπονόμευση των δυνατοτήτων της Πυρόσβεσης από την αστική πολιτική».

- Πέτρος Καράμπελας, μέλος της Επιτροπής Κάτοικων Βαρυμπόμπης - Θρακομακεδόνων, με θέμα «Η πρωτοβουλία των κατοίκων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον αντίποδα της κρατικής απουσίας».

- Θα παρέμβει, επίσης, ο Γρηγόρης Ζησίμου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας και του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, Αγ. Άννας, Λίμνης.
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου