Εύβοια: Διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Ανεμογεννήτριες, Κεντρική Εύβοια, Δήμος Αλιβερίου-Κύμης, Διαμαρτυρία, Διασταύρωση Λεπούρων,
«Όχι άλλα αιολικά στην κορεσμένη περιοχή μας, στην Εύβοια, στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, στις Πετριές. Να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον άνθρωπο» τονίζεται στο κάλεσμα.

Διαμαρτυρία ενάντια στην επέλαση ανεμογεννητριών στην Εύβοια θα πραγματοποιηθεί στη διασταύρωση Λεπούρων την ερχόμενη Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί.

«Όχι άλλα αιολικά στην κορεσμένη περιοχή μας, στην Εύβοια, στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, στις Πετριές. Να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον άνθρωπο» τονίζεται στο κάλεσμα.

Την κινητοποίηση οργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος Πετριών «Πλάτανος», περιβαλλοντικοί σύλλογοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής, ενώ τη στηρίζει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.


Υπενθυμίζεται ότι ότι έχουν ήδη χορηγηθεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό στη θέση «ΧΕΡΟΧΛΑΔΑ», της Δημοτικής Ενότητας ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ, στις θέσεις «ΟΞΥΛΙΘΟΣ –ΔΥΣΤΟΣ –ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ –ΠΥΡΓΑΡΙ –ΜΑΡΜΑΡΙ», των Δήμων Κύμης Αλιβερίου – Καρύστου. Επίσης για τον δήμο Κύμης Αλιβερίου έχουν εκδοθεί άλλες τρεις άδειες.

Ομόφωνα όχι στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου δήλωσαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασαν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021.

Γεωγραφική αποτύπωση ανεμολογικών ιστών στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου


Παραθέτουμε ακόμα την από 21 Σεπτεβρίου 2021 αίτηση ακύρωσης των Δήμων Ερετρίας, Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου 

Αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ της απόφασης της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για το επενδυτικό σχέδιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Κατατέθηκε την Δευτέρα 20-9-2021 από τους δήμους Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου η Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, για το επενδυτικό σχέδιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ «Αιολικά πάρκα Εύβοιας ισχύος 470 MW»

Το Δήμο Ερέτριας εκπροσώπησε ο δικηγόρος Ευάγγελος Κακόγιαννης, το Δήμο Κύμης Αλιβερίου ο δικηγόρος Γιώργος Γανωτής και το Δήμο Καρύστου η δικηγόρος Ελένη Λιόλιου.

Στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης της διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για το πρότζεκτ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι δικηγόροι των τριών δήμων ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν έχουν την απαιτούμενη εκ του νόμου μελετητική ωριμότητα και ότι η προσβαλλόμενη απόφαση πάσχει νομικά και είναι ακυρωτέα.

Οι επιδιώξεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές, σε δάση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου υπάρχουν, αλλά και πρόκειται να κατασκευαστούν και νέες, περιπατητικές, ποδηλατικές και άλλες διαδρομές, ενώ κατασκευάζονται ήδη αναρριχητικές πίστες από Γάλλους εθελοντές, έρχονται σε σύγκρουση με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Επίσης τονίζουν ότι μεταξύ άλλων παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς στην Εύβοια παράγεται αιολική ενέργεια σε ποσοστό άνω του 40% της παραγόμενης αιολικής ενέργειας της χώρας παρότι η συνολική εδαφική έκτασης της Εύβοιας αντιστοιχεί μόλις στο δύο κόμμα επτά τοις εκατό (2,7%) της συνολικής εδαφικής έκτασης της Ελλάδας.

21 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος Ερέτριας
Δήμος Κύμης- Αλιβερίου
Δήμος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου