Εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής - Aποκάλεσε "δολοφόνους" τους βουλευτές της Ν.Δ.(video)

Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βουλή, ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ,
Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το επεισόδιο στη Βουλή, στη διάρκεια του οποίου αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η εξέλιξη ήρθε μετά τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε με αφορμή τη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα για τη θνητότητα διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ ότι «ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει παραιτηθεί μετά από αυτήν την αποκάλυψη, γιατί θα απολογηθείτε, δεν θα το περάσετε έτσι, γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι».


Η αποστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλο να του φωνάζει «ντροπή σου έμπορε του πόνου» και τον κ. Κουρουμπλή να συνεχίζει, παρά τις παραινέσεις του προεδρείου: «Είναι ντροπή να μιλάτε, τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, δολοφονήθηκαν άνθρωποι».

Μάλιστα, ο Απόστολος Αβδελάς, ο οποίος προήδρευε την ώρα του περιστατικού, κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει και εκείνος απάντησε «δεν ανακαλώ τίποτα».

«Δεν υιοθετούμε τη λογική αυτού που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε στο Μάτι 100 ανθρώπους. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από τη φόρτιση μια άστοχη φράση και να μην απαντήσετε, συνεχίστε», σχολίασε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Κρεσέντο λαϊκισμού» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κουρουμπλή η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ, ενώ η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε πως «δεν καταφεύγουμε σε ύβρεις, όσο κι αν μας οργίζει η κυβερνητική πολιτική».

«Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. «Ακούσαμε πράγματα που κινούνται στα όρια όχι της δολοφονίας χαρακτήρα αλλά στα όρια προτροπής προς κάποιους έξαλλους, έξω από εδώ να προβούν σε ανάρμοστες αντικοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις. Ο χαρακτηρισμός που ακούστηκε ξεπερνά κάθε όριο», συνέχισε.

«Κάνω χρήση μιας διατάξεως που υπάρχει στον Κανονισμό και απευθύνω με βάση το άρθρο 80 μομφή στον κ. Κουρουμπή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά απεύθυνε πριν από λίγα λεπτά», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Βάσει του άρθρου 80, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα στερηθεί το ένα τέταρτο της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Το περιστατικό στη Βουλή

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα αναφορικά με τις ΜΕΘ, τα οποία «καίνε» το Μαξίμου, είπε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος τους βουλευτές της κυβέρνησης:

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ και αναφερόμενος στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, είπε ότι «...μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το καταλαβαίνετε τι έχει συμβεί στη χώρα; (...) Δολοφονήσατε ανθρώπους. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Κουρουμπλή, μιλώντας για «άστοχες και παρεξηγήσιμες» εκφράσεις, ενώ και ο Νίκος Φίλης στη δική του τοποθέτηση είπε ότι οι δηλώσεις του τέως βουλευτή «δεν μας καλύπτουν».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε παρέμβασή του, απηύθυνε πρόταση μομφής κατά του Π. Κουρουμπλή, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

Η επιστολή Αλ. Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου