Η Ε.Ε. παρατείνει και επίσημα τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΕΕ, ΡΩΣΙΑ, οικονομικές κυρώσεις,

Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει «παράνομη την ευρωπαϊκή πολιτική των κυρώσεων προς τη Ρωσία», σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι εμπνευστές αυτών των κυρώσεων δεν πέτυχαν ποτέ και πουθενά τους στόχους τους».

Η Ε.Ε. παρατείνει και επίσημα τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση παρέτεινε και επίσημα τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως τις 31 Ιουλίου 2022, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Ε.Ε.

«Το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν επί του παρόντος σε συγκεκριμένους οικονομικούς τομείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιουλίου 2022» γράφει σχετικό έγγραφο.

Όπως συμπληρώνεται, «η απόφαση του Συμβουλίου έρχεται μετά την τελευταία αξιολόγηση της κατάστασης εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ –που αρχικά προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2015– στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου 2021».

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές εβδομάδες, ο Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε παράνομη την ευρωπαϊκή πολιτική των κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε αναφέρει πως αυτή η πολιτική εμποδίζει την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, αν και γενικά η Ρωσία έχει προσαρμοστεί στους περιορισμούς.

«Δεν ήμασταν εμείς που επιβάλαμε αυτές τις κυρώσεις και δεν εναπόκειται σε εμάς να θίξουμε αυτό το ζήτημα. Γνωρίζετε ότι έχουμε βάλει σε εφαρμογή μια σειρά από αντίμετρα που θα επεκταθούν με αμοιβαίο τρόπο από την πλευρά μας» είχε τονίσει ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος.

Τέλος, είχε πει πως σύμφωνα με τη Μόσχα το σημαντικότερο είναι ότι «οι εμπνευστές αυτών των κυρώσεων δεν πέτυχαν ποτέ και πουθενά τους στόχους τους».
sputniknews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου