Πεκίνο: «H Ρωσία δεν χρειάζεται τη στρατιωτική υποστήριξη της Κίνας στην επιχείρηση κατά της Ουκρανίας»

Ρωσία, Ουκρανία, στρατιωτική υποστήριξη,
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσουνγίνγκ
"Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη με ισχύ. Δεν χρειάζεται την υποστήριξη της Κίνας ή άλλων χωρών", είπε σε μια ενημέρωση, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση δυτικού δημοσιογράφου η εκπρόσωπος του κινέζικου ΥΠΕΞ.----------

«Η Ρωσία είναι ικανή να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση στην Ουκρανία και δεν χρειάζεται τη στρατιωτική υποστήριξη της Κίνας», ανακοίνωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.

"Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη με ισχύ. Δεν χρειάζεται την υποστήριξη της Κίνας ή άλλων χωρών", είπε σε μια ενημέρωση, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση δυτικού δημοσιογράφου.

Ο Κινέζα διπλωμάτης σημείωσε ότι η θέση του Πεκίνου σε αυτό το θέμα διαφέρει από τις απόψεις της αμερικανικής ηγεσίας. «Δεν θα ενεργήσουμε όπως ενεργούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προμηθεύουν την Ουκρανία με μεγάλο αριθμό όπλων», δήλωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία το πρωί της Πέμπτης ότι, ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς, έλαβε απόφαση να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών.

Κατά την αποσαφήνιση των εξελίξεων που εκτυλίσσονται, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν στοχεύουν πόλεις της Ουκρανίας, αλλά περιορίζονται στο χειρουργικό πλήγμα και την αδυναμία της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απειλή για τον άμαχο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου