Δανία: Την απαγόρευση καπνίσματος για τους νέους που γεννήθηκαν μετά το 2010 μελετά η κυβέρνηση

Κάπνισμα, νέοι, Δανία.

Το κάπνισμα είναι η βασική αιτία για την πρόκληση καρκίνου στη Δανία, με 13.600 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

Στην απαγόρευση του καπνίσματος για όσα παιδιά έχουν γεννηθεί μετά το 2010 προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Δανίας, σύμφωνα με εξαγγελίες της. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται η απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων σε νεότερους ανθρώπους. Πρόκειται για μία επιχείρηση εξάλειψης της συνήθειας του καπνίσματος στις νέες γενιές, προκειμένου να ενισχυθεί η υγεία του πληθυσμού της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, το κάπνισμα επιτρέπεται για τα άτομα 18 ετών και άνω. Το Υπουργείο Υγείας της Δανίας εκτιμά ότι περίπου το 31% των ατόμων 15 έως 29 ετών στη χώρα καπνίζουν.

Δημοσκόπηση της Κοινότητας Καρκινοπαθών Δανίας δείχνει ότι το 64% των πολιτών τάσσεται υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου, το 67% των οποίων είναι ηλικίας 18-34 ετών. Το κάπνισμα είναι η βασική αιτία για την πρόκληση καρκίνου στη Δανία, με 13.600 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

Επιπλέον, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυστηροποιήσει και το νομικό πλαίσιο για την κατανάλωση αλκοόλ των νεότερων γενιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου